avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va solicit ajutor pentru rezolvarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va solicit ajutor pentru rezolvarea urmatoarei situatii. ...

Buna ziua! Va solicit ajutor pentru rezolvarea urmatoarei situatii. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti cu 15 apartamente pe scara. La inceputul anului am demarat executia unei instalatii de gaze naturale individuala, urmand instalarea unei centrale de apartament. Problema este urmatoarea: pentru debransarea de la termoenergetica am nevoie de acordul vecinilor direct afectati de debransare (sus, jos, drepata, stanga); apartamentul din stanga mea nu are un proprietar in actele asociatiei, acesta decedand in urma cu 4 ani. Urmasii acestuia (stabiliti in afara tarii) nu au facut succesiunea, apartamentul este nelocuit, iar de achitarea tuturor cheltuielilor catre asociatie ma ocup eu, cu acordul unui dintre urmasi. Intrebarea este: cine poate semna in acordul vecinilor, daca urmasii sunt plecati in strainatate si nu au nici succesiunea facuta? Mentionez ca am acordul verbal, atat pentru executarea instalatiei cat si pentru instalarea centralei. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valiaviator , utilizator 19:08, 4 Mai 2021
Solicitati presedintelui sa va dea in scris faptul ca este nelocuit de multi ani si ca nu se cunosc mostenitorii. Ar trebui sa ajunga.
Solicitati oficial presedntelui de asociatie sa elibereze document care sa precizeze starea de fapt,ca apartamentul este nelocuit urmare decesului proprietarului
Va multumesc! Am uitat sa precizez ca apartamentul respectiv este deja debransat de la incalzirea centralizata, in acest caz mai este necesar un acord al proprietarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.sunt ... ovi47 ovi47 Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de ... (vezi toată discuția)
Accord vecini instalare centrala termica de apartament elenanita2007 elenanita2007 Buna ziua! Va rog mult sa imi clarificati o problema Ma mult intr-un bloc cu vecini, majoritatea batrani. Se fac lucrari si sunt foarte deranjati desi se ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)