avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se calculează pensia de întreținere pentru 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se calculează pensia de întreținere pentru 2 copii minori ...

Cum se calculează pensia de întreținere pentru 2 copii minori , unul în întreținerea mamei , unul în întreținerea tatălui în condițiile în care tatăl are salariul dublu fata de mama ? Mama poate sa.l dea pe tata în judecata pentru cota din diferență de venituri ?
Bună ziua ! Revin cu rugămintea de a.mi răspunde cineva din practica , va rog . Va mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In speta, obligatia de intretinere poate fi compensata, anume fiecare dintre parinti asigura subzistenta copilului care i-a fost incredintat.

In practica, au fost emise unele hotarari , prin care parintele care realizeaza venituri mai mari a fost obligat la plata unei pensii de intretinere.

Hotararea judecatoreasca a fost emisa in baza acordului de vointa al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unuia dintre minori tatalui PIMihaela PIMihaela Din casatorie unui cuplu au rezultat 2 copii minori, dintre care are unul are 17 ani iar cel mic 8 ani. Minorul in varsta de 17 ani locuieste la tatal sau de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)