avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unuia dintre minori tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unuia dintre minori tatalui

Din casatorie unui cuplu au rezultat 2 copii minori, dintre care are unul are 17 ani iar cel mic 8 ani.
Minorul in varsta de 17 ani locuieste la tatal sau de la varsta de 14 ani unde are conditiile optime de crestere si educare; a ales sa locuiasca cu tatal sau. In aceasta perioada, desi locuia la tata, pensia alimentara o primea si o folosea mama sa, care nu-l viziteaza, nu se ingrijeste de el sub nici o forma; ea nu a lucrat si nici nu lucreaza, nu obtine nici un fel de venit, s-a recasatorit si are o fetita cu noul sot.
Deci, nu are posibilitate de a-i acorda minorului de 17 ani conditii bune de crestere si educare; traieste din pensia alimenatara a minorului.

Rugamintea mea este daca cineva imi poate trimite, cat mai urgent, o sentinta data de instanta prin care unul dintre minori este incredintat tatalui , iar celalalt mamei cu compensarea obligattilor de intretinere.

va multumesc.

Cel mai recent răspuns: PIMihaela , utilizator 20:03, 16 Februarie 2012
Trebuie sa introduca o actiune prin care sa arate ca minorul de 17 ani este in intretinerea sa, si suprimarea pensiei de intretinere catre mama minorului.
Poate solicita si reincredintarea celui de al 2 - lea copul de 8 ani solicitand audierea de catre instanta de tutela a minorului.
Multumesc. Exista deja pe rolul instantei o astfel de actiune. Nu dorim incredintarea celui de--al 2 lea minor, ci doar incredintarea minorului mai mare , de 17 ani. Procesul dureaza de ceva timp, din diferite motive, mai ales datorita schimbarii judecatorilor pe acest caz.
As o sentinta pe acest subiect ca practica judiciara.
Intrati pe sitee "Avocatura.ro" si accesati sectia "spete" si de acolo alegeti spetele care va intereseaza; Solutiile respective au caracter "jurisprudintional", succes.
multumesc mult . voi incerca pe site-ul indicat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil TOMAALIMOS TOMAALIMOS Am un copil în vârstă de şapte ani care în urma divorţului a fost încredinţat mamei care s-a angajat în creşterea şi educarea lui. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor prin ordin prezidential lumi71 lumi71 In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii 72NYK 72NYK In urma hotararii de divort, copii mi-au fost incredintati mie (tatalui). Fosta mea sotie la acel moment ea a \"demonstarat\" ca nu are o locuinta proprietate ... (vezi toată discuția)