avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua si Hristos a Inviat. Am si eu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua si Hristos a Inviat. Am si eu o nelamurire/problema. ...

Buna ziua si Hristos a Inviat.
Am si eu o nelamurire/problema. Deci, trebuie sa fac dovada a vechimii in munca pentru a ma incadra corespunzator la zilele de concediu care mi se cuvin.
Acum intervine marea problema, nu am nici adeverinta de la fostii angajatori, multi dintre ei sunt desfintati si etc. Am primit de la casa de pensii un extras de 7 pagini cu toata cotizatia mea (pe an, luna, cate zile lucratoare au fost muncite de mine in luna respectiva), se poate folosi cei de la personal de asa ceva? ITM - ul a spus ca nu pot sa imi elibereze vreo adeverinta cu vechimea mea(ca nu vor etc).
Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 4 Mai 2021
Dovada vechimii in munca se face :
- pana la 01.01.2011,
cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime daca nu s-a intocmit carnet da munca sau s-a pierdut;

- dupa 01.01.2011, cu adeverinte de vechime eliberate de catre angajatori, iar in cazul in care nu mai exista eliberate de lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei fostului angajator.
De la casa de pensie, acel extras nu are nici o valoare? Acolo arata ptr fiecare an luna in parte zilele mele lucratoare si cotizate de angajator.

Cornel Vasile a scris:

Dovada vechimii in munca se face :
- pana la 01.01.2011,
cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime daca nu s-a intocmit carnet da munca sau s-a pierdut;

- dupa 01.01.2011, cu adeverinte de vechime eliberate de catre angajatori, iar in cazul in care nu mai exista eliberate de lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei fostului angajator.

Acela arata stagiu de cotizare pentru pensie ... alt document care sa ateste vechimea in munca, fata de cele mentionate, nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vechimea în munca totala, pentru un unchi care a ... furtunaoana furtunaoana Bună ziua, vechimea în munca totala, pentru un unchi care a lucrat la diferite firme private și cu pauze, cum o pot obține? Mulțumesc. (vezi toată discuția)