avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, vechimea în munca totala, pentru un unchi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, vechimea în munca totala, pentru un unchi care a ...

Bună ziua, vechimea în munca totala, pentru un unchi care a lucrat la diferite firme private și cu pauze, cum o pot obține? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: furtunaoana , utilizator 18:10, 11 Mai 2021
1. Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime daca nu s-a intocmit carnet de munca sau s-a pierdut.

2. Incepand cu 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori, iar in cazul in care acestia nu mai exista de catre lichidatorii judiciari sau de catre detinatorii legali ai arhivei.

3. NIcio institutie in stat nu va elibereaza o adeverinta cu vechimea în munca totala.

Casa de Pensii va poate pune la dispozitie o adeverinta de stagiu de cotizare incepand cu 01.04.2001.
Mulțumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca MarilenaR MarilenaR Întrebare de la tatăl meu. :Unde ar trebui sa îmi găsesc toată vechimea de pana acum? . Firmele la care am lucrat în trecut au dat faliment. Mai am pana ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ang671 ang671 buna ziua,ce pasi trebuiesc urmati pentru a afla ce vechime am in campul muncii unde pot merge sa ma interesez va rog. In cazul in care nu mi se gaseste ... (vezi toată discuția)
Pensionare rita999 rita999 Buna ziua. Care este vechimea minima pentru pensionare și dacă firmele unde am mai lucrat după 2010 s au desființat, cum pot afla ce vechime am? Mulțumesc. (vezi toată discuția)