Buna seara! Exista cumva o lege sau un regulament care prevede faptul ca in Romania este interzis ca studentii sa aiba mai mult de 8 ore fara pauze mai lungi? Spre exemplu 10-12 ore?
Multumesc!
Codul Muncii
art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.
Art. 114.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare
....
Art.115
........
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Art.134
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
.....
Drepturi la 17 ani
guest2
Buna ziua, am 17 ani si am gasit un job pe timpul vacantei pe litoral, la o terasa. Am aflat ca se lucreaza 24 cu 24(o zi muncesti, una stai acasa). E legal ... (vezi toată discuția)