Buna seara ,eu si sotul meu suntem in divort. Azi am aflat ca el a inaintat actele pt partaj.Noi avem un apartament cumparat impreuna cu ajutorul parintilor mei.Ei ne-au dat avans de 40% si restul de 60% am luat credit. Pt renovarea de la A la Z a apartamentului au fost bani de la mine si de la ai mei.Mentionez ca eu am extrasele de cont prin care ai mei mi-au transferat pt avans si renovari.Doresc ca acest apartament sa ramana la mine pt fetita mea si el vrea sa il vanda ca sa imi fac mie rau.Cum vede un judecator situatia pt ca e exclusa o intelegere cu el!
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se pune problema de vanzare, cat una din parti doreste casa, asa ca la partaj, cereti sa vi se atribuie casa, sa se constate ca aveti o cota ,majorata (de dvs stiati cat) si dovediti asta in acest sens ( ca ati contribuit cu mult mai mult). Cereti si atribuirea creditului, ca sulta ce o veti da, sa fie cat mai mica.
Aveti in vedere totusi ca se poate sa nu castigati o cota mai mare si va trebui sa ii dati sulta jumatate din valoare, daca nu puteti face asta, va executa silit si ramaneti cu si mai putin decat el si in general cu mai putin de jumatate ca valoare.
deci mergeti intai la avocat cu ce probe aveti, sa aprecieze macar daca aveti sanse sa castigati o cota mai mare.
Judecătorul ,,vede "dacă formulati acțiunea corect ,va angajați av etc.Facand dovada celor povestite aveti toate sansele de a obtine o cota majoritară conformă contribuției dvs si puteti solicita atribuirea imobilului către .dvs cu obligatia de a-l despăgubire pe soț pt cota ce-i revine.
Partaj concubinaj
Barbela
Buna ziua - Pentru un bun dobandit in timpul concubinajului in cote de 50% , dar plata ratelor a fost facuta de un singur proprietar.
Ce castig de cauza are ... (vezi toată discuția)