avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara!In urma unei sesizări prin telefon urmată ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara!In urma unei sesizări prin telefon urmată de o sesizare ...

Buna seara!In urma unei sesizări prin telefon urmată de o sesizare scrisa am fost ridicat de la domiciliul mamei și condus la sediul poliției pe motiv că am condus în stare de ebrietate.Din cele 6 persoane care au formulat plângerea ,5 și-au schimbat declarațiile.Mentionez că nu am fost oprit în trafic, autoturismul cât și eu eram in curte,iar alcool am consumat după ce am ajuns acasă.La secție am suflat în etilotest după care mi s-au prelevat probe biologice.La 3 zile după,mi s-a adus la cunoștință că am permisul suspendat fara drept de circulație.Am tot căutat pe net,am întrebat polițiști de rutieră,dar nimeni nu au auzit de așa caz.Repet inca o data-permisul mi s-a suspendat în baza declarației unor persoane iar eu eram in curte de peste o oră..
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 11:44, 7 Mai 2021
Nu exista asa ceva in legislatia rutiera. Faceti contestatie in termenul legal.
Cunosc un caz asemanator. Faceti contestatie si daca aveti martori care pot contrazice marturia celui care va incrimineaza este posibil sa aveti cistig de cauza.In cazul cunoscut de mine i-au facut conducatorului auto chemat la sediul politiei un proces verbal in care aparea o Dacia 1310 rosie si el avea Dacia Supernova gri metalizat ( avusese cu un an jumatate inainte o Dacie 1300 rosie cu elemente de Dacia 1310 ! ) si cel care facuse procesul verbal trecuse acea masina desi era casata cu un an anterior enenimentului care a cauzat suspendarea, si tot asa nu a fost identificat in trafic cu alcoolemie ci chemat la sediu dupa 2 zile si , culmea a pierdut in instanta contestatia.Sper sa aveti mai mult noroc si de o instanta care nu ia ca litera de lege punctul de vedere al politiei ! :))).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de recoltare a probelor biologice alinaelida alinaelida Din anul 2007 am dosar penal pentru refuz de pro. biol. Nu am primit proces verbal. dovada, permisul e inca la mine , dar nu am niciun martor care sa fie ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. nu am semnat pv și vreau să îl contest, ce șanse am? Radvasilemarian Radvasilemarian Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a ... (vezi toată discuția)
Martor minor pe pv RazvanSendroiu RazvanSendroiu Am fost surprins de semnalul luminos la o trecere la nivel cu cale ferata, deoarece pasajul este foarte denivelat si posed o masina foarte joasa, la ora 23:27 ... (vezi toată discuția)