avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori ...

Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori și un ap dobandit cu fosta. Au hotărât să lase ap unuia dintre copii dar actele sunt inca pe numele lor. Acum ...băiatul vrea să " cumpărăm" noi doi ap și să i dăm o sumă de bani. E de acord și fosta . Dar aici e probl pt mine ...eu fac un împrumut bancar cu soțul și cum facem să fiu trecută și eu în acte ..sa aparem amândoi ...pt că e cam riscant pt mine fiind ap pe numele soțului și a fostei lui. Cineva mi a spus că fosta ar putea să cedeze trei sferturi soțului și un sfert mie direct. Dar nu cred că se poate.Va rog să mă ajutați. Vă mulțumesc mult și astept un rasp. Sper sa se fi înțeles ceva
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Druga mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Druga mihaela , utilizator 12:42, 6 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai de ce sa ii dati bani fiului, cand el nu e proprietar ? sa ii dea maica-sa.
Nu se poate cum v-a zis cineva, ca inca nu au facut partaj si in plus, sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale. Ca se poate ca in final, sotul sa aiba o cota de jumatate ca bun propriu si inca un sfert, prezumat ca cota comuna cu dvs, e altceva..
Mergeti la notar, sa faca partaj si daca sotul primeste casa si fosta sulta , iar banii de sulta ii dati din imprumut, aveti un drept de creanta.
Poate ca merge si sa cumparati , dupa lichidarea regimului matrimonial, impreuna cu sotul, cota fostei, asta face ca dvs sa aveti un sfert ( prezumat) si sotul 3 sferturi.
Daca dvs vreti ( si sotul) sa aveti o jumatate din casa aia, sa ziceti ca trebuie gasite alte solutii

gi-jane2, moderator
Am înțeles. Banii ai dăm copilului că e casa lui ...bine în acte sunt tot soțul și fosta . Practic casa o vinde copilul dar semnează soția că cedează partea ei dar nu vrea banii, ea cedează partea ei făcând toată treaba că știe că noi ai dăm banii copilului . Copilul a vb cu mama lui(fosta) și e de acord. Ea a plecat pur și simplu de 6 ani și nu vrea nimic , doar sa ramana casa copilului ..așa s au înțeles soțul cu fosta. Nu au avut bani sa i faca acte pe numele copilului și copilul acum vrea sa ".vândă". Deci eu cu soțul ai dăm banii și fosta semnează dupa cum a ți zis tot soțului da? Și după soțul vrea să mă treacă și pe mine pe casa jumate cum procedam.?? Sau ce drept am eu la casa aceea o data ce se finalizează tot
Druga mihaela, utilizator
''...Și după soțul vrea să mă treacă și pe mine pe casa jumate cum procedam.??''....riscant. Si daca nu va mai trece? Mai bine urmati procedura legala...partaj, vanzare-cumparare, ca sa apareti de la inceput in acte.Asa, apare sotul...si-l mostenesc tot copiii lui.
Copilul vrea sa vanda?? Pai ce sa vanda?El nu are nimic...
mda, nu prea inteleg de ce va complicati. sa gaseasca copilul client si fostii soti vand impreuna casa cumparatorului si mama daca vrea sa ii dea partea ei copilului , e treaba ei. Daca vrea si sotul dvs sa faca asta, iar e treaba lui.
daca vreti sa cumparati dvs, ce cumparati, e doar cota fostei, ca sotul dvs e coprooprietar, nu isi mai cumpara o data cota.
dvs, cumparand cota nevestei, o cumparati in coproepietate cu sotul, ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale.

Druga mihaela a scris:

Am înțeles. Banii ai dăm copilului că e casa lui ...bine în acte sunt tot soțul și fosta . Practic casa o vinde copilul dar semnează soția că cedează partea ei dar nu vrea banii, ea cedează partea ei făcând toată treaba că știe că noi ai dăm banii copilului . Copilul a vb cu mama lui(fosta) și e de acord. Ea a plecat pur și simplu de 6 ani și nu vrea nimic , doar sa ramana casa copilului ..așa s au înțeles soțul cu fosta. Nu au avut bani sa i faca acte pe numele copilului și copilul acum vrea sa ".vândă". Deci eu cu soțul ai dăm banii și fosta semnează dupa cum a ți zis tot soțului da? Și după soțul vrea să mă treacă și pe mine pe casa jumate cum procedam.?? Sau ce drept am eu la casa aceea o data ce se finalizează tot

gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc f mult. O zi buna

Alte discuții în legătură

Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)