avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Trebuiesc platite taxe suplimentare daca sediul social ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Trebuiesc platite taxe suplimentare daca sediul social este la casa ?

Daca sediu social il declar la casa parintilor ,trebuiesc utilitatile trecute de pe persoana fizica pe persoana juridica ? Srl nu va functiona aici decat scriptic...
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 18:09, 8 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Nu trebuie trecute, dar pentru a putea fi in legalitate, trebuie sa incheiati un contract de comodat( art.1560-1575 c.civ) intre parinti si dumneavoastra ca administrator al firmei, contract prin care primiti in folosinta gratuita locuinta( sau numai o parte din aceasta).
Cu stima !
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Nu trebuie trecute, dar pentru a putea fi in legalitate, trebuie sa incheiati un contract de comodat( art.1560-1575 c.civ) intre parinti si dumneavoastra ca administrator al firmei, contract prin care primiti in folosinta gratuita locuinta( sau numai o parte din aceasta).
Cu stima !

Oare este obligatoriu acest contract de comodat? Mie mi s-a cerut in mod expres la Primarie , cand am cerut autorizatie pentru activitatile desfasurate si .......cu mare greutate le-am convins pe doamnele de acolo sa imi dea fara comodat. In 2004 cand am facut eu firma mi-au cerut doar o declaratie a parintilor meu ca sunt de acord sa imi infiintez firma si sa desfasor activitatea in casa lor. Sa inteleg ca si daca vreau sa deduc din cheltuieli pe firma trebuie sa fac un astfel de contract in care sa specific procentul pe care il voi deduce din cheltuilile comune? (precizez ca pana acum nu am introdus pe firma nicio cheltuiala curenta - electrica, telefon etc).
Va multumesc.
La un SRL pentru dovada sediu va trebuia un act ( de proprietate, de inchiriere sau de comodat) si in cazul dvs. un contract de comodat era necesar si la infiintare si in prezent.
Nu stiu cum ati facut sa nu aveti o astfel de dovada pentru sediu, dar cu siguranta la ORC ati avut, altfel judecatorul delegat nu aproba fara sediu functionarea societatii.
In contractul de comodat puteti prevedea ca utilitatile consumate sunt achitate de societate in numele si pe seama proprietarului daca contractul de comodat s-a facut pe intreaga casa iar daca vi s-a acordat folosinta unei singure camere ar trebui pentru utilitati sa aveti contracte separate pe societate.
Sediul social nu poate sa fie "scriptic" pentru ca acolo se fac controale , acolo se afla contabilitatea si arhiva societatii acolo isi desfasoara activitatea administratorul societatii.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de apartament: contract de comodat pt sediu profesional EnikoMolnar EnikoMolnar Buna ziua, am o nelamurire cu privire la plata impozitului pe cladiri. Am un SRL infiintat in propria locuinta iar in contractul de comodat s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Utilitati sediu social haiducu haiducu am sediul social al sc unde sunt adminstrator si sotia asociat unic in locuinta proprietate personala(casa) . trebuie sa fac contract de comodat pentru a ... (vezi toată discuția)
Sediu societate- urgent va rog Geo_2008 Geo_2008 Se poate rezilia un contract de comodat pentru un spatiu in care este sediul unei firme fara a exista dovada unui alt spatiu. Va rog argumentati cu temeiul ... (vezi toată discuția)