avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Acum 2 saptamani am lovit un pieton cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Acum 2 saptamani am lovit un pieton cu masina (care ...

Buna ziua! Acum 2 saptamani am lovit un pieton cu masina (care mi-a sarit in fata inainte de trecerea de pietoni, pe ploaie). Pietonul nu a dorit sa sunam la 112 sau sa mergem la spital, motivand ca se simte bine. I-am lasat numarul de telefon sa ma anunte daca este vreo problema si am mers la politie sa raportez accidentul rutier. Politistul a sunat pietonul care a confirmat ca nu vrea la spital si nu vrea sa depuna plangere. Ulterior m-a sunat pietonul sa imi ceara bani, ceea ce nu am acceptat si m-au sunat si terte persoane sa ma ameninte. Am aflat astazi ca a depus plangere la politie si a fost la INML de unde nu a venit rezultatul inca. Abia astazi am fost chemata la locul accidentului pentru masuratori si nu exista camere video sau martori. Cum se poate stabili vinovatia in acest context si la ce ma pot astepta, pietonul nefiind spitalizat in urma accidentului? Mentionez ca avea astazi o fasa de sustinere pentru umarul drept si pretinde ca era pe trecere.
Cel mai recent răspuns: Iza D , utilizator 14:10, 7 Mai 2021
Din ce povestiti dvs fapta pare sa nu indeplineasca conditiile de tipicitate ale infractiunii de parasirea locului accidentului, nefiind savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.
Nu are legatura faptul ca nu a fost spitalizat, poate sa isi scoata CML si sa primeasca de ex. 10 zile de ingrijiri medicale. Zilele de ingrijiri medicale au relevanta penala.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cazuri si stabiliti impreuna strategia apărarii. Fara o aparare calificata riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat.
Buna ziua! va multumesc pentru raspuns! Eu am raportat accidentul la politie la cea mai apropiata sectie. Pe formularul ulterior cu constatarea s-a consemnat ca nu este fuga de la locul accidentului, nu s-a pus problema de asa ceva. Intrebarea mea este referitoare la stabilirea vinovatiei, in contextul in care avem opinii diferite despre locul si contextul unde s-a petrecut accidentul. Conteaza ca initial persoana i-a declarat politistului ca este bine si nu doreste la spital sau sa depuna plangere si ulterior a pus diverse persoane sa imi ceara bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool și părăsirea locului accidentului Beyu Beyu Am părăsit locul accidentului având o alcoolemie de 0,65 an aerul expirat, ce pedeapsa risc? Nu am avut evenente și nici amenzi până acum. Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Accident auto vatamare corporala liviu8419 liviu8419 buna ziua am avut si eu un accident auto am derapat si am lovit 2 oameni care se pregateau sa traverseze strada pe verde la semafor, acum am fost cautat de ... (vezi toată discuția)