avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, timp de 3 ani furnizorul de apă nu mi-a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, timp de 3 ani furnizorul de apă nu mi-a emis factura, ...

Buna ziua, timp de 3 ani furnizorul de apă nu mi-a emis factura, iar dupa acest termen mi-a fost emisa o factura cu o suma fff mare de plata care cuprindea si perioada mare de 3 ani din urma ( i-am instiintat ca refuz sa o platesc).
După acest refuz, am primit o somație si un titlu executoriu din partea unui executor judecatoresc, impotriva careia am facut contestatie la executare.
Instanta mi-a respins contestatia pe motiv ca aveam la indemana alte căi de drept comun (de ex: actiune in anularea facturii, actiune in rezilierea contractului)
Va rog sa ma ajutati: nu am introdus corect actiunea? ce actiune trebuia sa introduc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:42, 10 Mai 2021
Trebuia sa contactați furnizorul de apa ca nu primiți facturi.
Sunteți amândoi în.culpa dar datorați banii conform legii.
Incercati sa discutati sa achitați în transe.
Da, poate așa este dar mă interesa care e modalitatea prin care pot contesta.
Instanta de judecata a exemplificat ceea ce puteați face dar erau ineficiente juridic aceste acțiuni tocmai din motivul ca va aflați în culpă.
Vedeți dacă găsiți în contract o clauză care sa va ajute.
Avocatii lucrează cu contractele în fata tot la fel cum judeca si judecatorii.
Daca găsiți o.clauza care sa va ajute mergeti la avocat cu contractul pe care îl veți prezenta și la instanță.
Asa se judeca aceste procese.si aceasta este abordarea juridică.
Daca durata depășește 3 ani mergeti sa se analizeze de avocat situatia juridica.
Este greu sa vă fac o introducere în lumea dreptului pentru ca îmi ia 5-6 pagini ca sa va explic doar partea introductiva informativă.

Poate am sa fac un site pe care am sa expun astfel de.lucruri ca sa înțeleagă lumea pentru ca nu pot scrie pentru fiecare în parte.
Sunt zeci de.mii sau sute de mii de oameni ca dvs.
Pentru initiatii în drept sunt lucruri simple dar mulți neinițiați în drept nu cunosc aceste lucruri.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere apartament maria1956 maria1956 buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de plata apei reci.,de la inceputul anului platesc mai mult decat am consumat pe motiv ca, nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ContSters159316 ContSters159316 un furnizor mi-a emis facturi fara temei , nu vrea sa le storneze , nu vreau sa le platesc , mentionez ca nu are niciun temei sa emita aceste facturi , nu ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)