Buna seara, locuim într-un bloc la etajul 4, langa noi se afla uscătoria, am dori sa o achiziționăm. Mi-ați putea spune care sunt pași de urmat?
Specific că am întrebat majoritatea vecinilor și sunt de acord mai puțin 4 apartamente din 20.
Mulțumesc frumos
Uscatoria este parte comuna tuturor locatarilor/ propietarilor. Pentru achizitionare este nevoie de incheierea unui act notarial de vanzare-cumparare, la care se cere acceptul scris al tuturor proprietarilor/ locatarilor si al asociatiei de propietari. In baza actului de vanzare-cumparare se face modificare in cartea funciara a imobilului.
Problema dv intra sub incidenta disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari carea detine obligatia ;egala sa administreze si asigure starea tehnica a partii comune de instalatii si de constructii din imobilele de locuit in comun
Uscatoria reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018,schimbarea destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul tuturor proprietarilor din imobil care sa cedeze prin document autentificat cota individuala,si acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Schimbarea destinatiei partii comune necesita parcurgerea unei proceduri expres prevazuta de legea mentionata