avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate incheia contract civil de prestari servicii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate incheia contract civil de prestari servicii?

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea speta: sunt persoana fizica (neautorizata) si am fost contactata de un SRL sa particip la un proiect pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare locala. Intrebarea mea este: care este forma legala de cooptare in acest proiect, astfel incat sa pot fi platita pentru munca prestata?
Fac precizarea ca nu vreau sa ma autorizez ca persoana fizica autorizata si nici nu pot fi angajata la dumnealor cu contract de munca, deoarece eu lucrez deja si ar insemna sa incalc conditiile de confidentialitate stabilite de firma la care lucrez. Se poate face un contract de prestari servicii?
Daca da care este legea care reglementeaza acest contract?
In cazul in care se poate cum se va efectua plata, in conditiile in care eu nu pot sa le tai factura, nefiind persoana fizica autorizata?

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat si pentru profesionalism.
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 12:09, 6 Ianuarie 2010
Contractul de prestari servicii este cel mai uzitat in aceste situatii. Este simplu, conform si definitiei , contractul de prestari servicii este contractul prin care o parte-prestatorul, se obliga sa presteze serviciiunei alte parti, numita beneficiar, in schimbul unui pret ( comision) .
Multumesc pentru raspuns insa problema intervine in momentul in care eu ca si persoana fizica neautorizata nu pot emite o factura catre beneficiar pentru ca acesta sa isi poata justifica cheltuiala.
De asemenea stiu ca acest venit trebuie declarat pentru a fi impozitat, iar in situatia data nu stiu care este baza legala pentru aceasta.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica cooptata intr-un proiect danasrl danasrl Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea speta: sunt persoana fizica (neautorizata) si am fost contactata de un SRL sa particip la un proiect pentru elaborarea ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de incasare a banilor pentru persoana fizica neautorizata Marylena31 Marylena31 Cum pot incasa o suma de bani (pentru servicii IT) de la un liceu, avand in vedere ca sunt persoana fizica (neautorizata)? Cei de la liceu au zis ca vor de la ... (vezi toată discuția)
Factura consultanta catre tert inclusa in cheltuielile de sponsorizare CristiC1985 CristiC1985 Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea problema: este posibila includerea unei facturi de consultanta intre cheltuielile efectuate din suma sponsorizata? ... (vezi toată discuția)