avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate redeschide o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate redeschide o masa succesorala ...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate redeschide o masa succesorala inchiata in anul 1992.Mentionez ca unul dintre mostenitori intre timp a decedat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:29, 10 Mai 2021
da, se poate. Mergeți la un notar public și solicitați deschiderea succesiunilor.
Mentionez ca pe certificatul de moștenitor scrie ca am renuntat la moștenire.De fapt eu in intelegere cu surorile am zis ca renunțăm toate in favoarea mamei iar la decesul acesteia sa se faca moștenirea.Eu pt ca nu am putut sa ma prezint(eram in alta localitate)am mers la notar si am dat o declarație ca renunț in favoarea mamei urmând ca si ele sa procedeze la fel.După ani de zile am aflat de fapt ca ele nu au renunțat.Justificarea lor cand am aflat a fost ca nu puteau renunta si ele ca i s-ar fi spus de către notar ca vor veni la moștenire si alti moștenitori.In final ele nu au mai renuntat si eu nu am rămas cu nimic.
Intrebare:pe certificat nu trebuia menționat că am renuntat in favoarea mamei?
Nu aveti ce sa mai faceti.in situatia povestită de dvs...
De ce nu s-a menționat că am renuntat in favoarea mamei?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveti ce sa mai faceti.in situatia povestită de dvs...

Pentru ca nu se poate legal.
Renuntarea la mostenire este pură și simpla, nu se face in favoarea cuiva.
Se renunta la o succesiune si punct.
Partea celui care renunta se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.
Faptul că nu v-ati putut prezenta personal, nu are nicio legatura cu renunțarea.
Puteati foarte bine, ca din localitatea unde erați să trimiteți o procura prin care să împuterniciti pe altcineva să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii, situație în care ați fi fost și dvs moștenitor

Dacă aveați dubii de ce nu se poate scrie ca renunțați in favoarea mamei, de ce nu ati intrebat la notariatul unde ati renunțat? De ce nu ati intrebat ce consecinte are renunțarea dvs?
Va puneti intrebari după 29 de ani...
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala renatadarcle renatadarcle Se mai poate redeschide o masa succesorala din 1992? (s-a stabilit ca renuntam toate in favoarea mamei dar decat eu am facut la notar legalizat astfel incat nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara toti mostenitorii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 iar tatal mamei in 1981.in 2007 cele doua surori ale mamei mele au dezbatut mostenirea fara ca eu si fratele meu(mostenitori dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiunea oanastnc oanastnc Suntem un frate si o sora la parinti(ambii adulti) , tatal nostru a decedat in iunie 2015, mama noastra doreste sa facem succesiunea pina la implinirea unui an ... (vezi toată discuția)