Mentionez ca pe certificatul de moștenitor scrie ca am renuntat la moștenire.De fapt eu in intelegere cu surorile am zis ca renunțăm toate in favoarea mamei iar la decesul acesteia sa se faca moștenirea.Eu pt ca nu am putut sa ma prezint(eram in alta localitate)am mers la notar si am dat o declarație ca renunț in favoarea mamei urmând ca si ele sa procedeze la fel.După ani de zile am aflat de fapt ca ele nu au renunțat.Justificarea lor cand am aflat a fost ca nu puteau renunta si ele ca i s-ar fi spus de către notar ca vor veni la moștenire si alti moștenitori.In final ele nu au mai renuntat si eu nu am rămas cu nimic.
Intrebare:pe certificat nu trebuia menționat că am renuntat in favoarea mamei?
Pentru ca nu se poate legal.
Renuntarea la mostenire este pură și simpla, nu se face in favoarea cuiva.
Se renunta la o succesiune si punct.
Partea celui care renunta se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.
Faptul că nu v-ati putut prezenta personal, nu are nicio legatura cu renunțarea.
Puteati foarte bine, ca din localitatea unde erați să trimiteți o procura prin care să împuterniciti pe altcineva să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii, situație în care ați fi fost și dvs moștenitor
Dacă aveați dubii de ce nu se poate scrie ca renunțați in favoarea mamei, de ce nu ati intrebat la notariatul unde ati renunțat? De ce nu ati intrebat ce consecinte are renunțarea dvs?
Va puneti intrebari după 29 de ani...
Masa succesorala
renatadarcle
Se mai poate redeschide o masa succesorala din 1992? (s-a stabilit ca renuntam toate in favoarea mamei dar decat eu am facut la notar legalizat astfel incat nu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
oanastnc
Suntem un frate si o sora la parinti(ambii adulti) , tatal nostru a decedat in iunie 2015, mama noastra doreste sa facem succesiunea pina la implinirea unui an ... (vezi toată discuția)