avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren concesionat Buna ziua, Am câteva întrebări ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren concesionat Buna ziua, Am câteva întrebări legate de ...

Teren concesionat

Buna ziua,
Am câteva întrebări legate de o speța.
In Iunie 2020 a primit de la primărie persoana X prin legea Legea nr. 15/2003 un teren. Nu a reușit sa facă nimic pe acel teren, iar din câte am citit i se va lua terenul in Iunie 2021 deoarece nu a făcut nici măcar o Fundație.
Întrebarea mea este, persoana respectiva poate da altcuiva terenul? Vreo modalitate sa predea concesiunea altcuiva înainte sa i se ia înapoi lotul de teren?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:33, 11 Mai 2021
Nu. Terenul nu este al acelei persoane ca sa il dea cuiva iar dreptul de concesiune nu se poate instraina. Dupa ce respectivul pierde dreptul de concesiune trebuie incheiat un nou contract de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare teren mgrigorascu mgrigorascu Am cumparat prin act notarial autorizatia de constructie pentru o locuinta individuala de la o persoana fizica ce concesionase un teren pentru constructia ... (vezi toată discuția)
Predare contract de concesiune mariana2015 mariana2015 Posend un teren intravilan in concesiune .Am toate acele necesare (cadastru,autorizatie de constructie,avize,etc.)pentru ridicarea unei case cu patru camere ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)