avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret va rog ...

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret va rog frumos!!!
Tatal meu a decedat luna trecuta, el avand un PFA pe numele lui. Eu nu imi fac nici un act mostenitor deoarece nu am pentru ce sa-mi fac, ce se intampla mai exact cu datoriile din firma lui? Eu nu sunt in tara, nici locul de munca nici pandemia nu-mi permite sa plec acum, Firma se va inchide singura fiind deces?Dupa cum am spus nu am posibilitatea momentan sa merg in tara. Datoriile vor veni pe numele meu?? Am inteles ca ar trebui sa-mi fac un act mostenitor si tot ce are el sa-mi revina mie, personal daca as face chestia asta as ramane cu datoriile lui pe firma...lucru care nu mi se pare normal atat timp cat nu am semnat ca as fi de-acord cu asa ceva cand si-a facut firma, sau nu am avut nimic de castigat din acest PFA.
Nu cunosc legea, de aceea va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri.
Va multumesc frumos, toate cele bune!
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
Alina30Cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina30Cristina , utilizator 09:35, 12 Mai 2021
Nu va da nimeni, nimic fara sa doriti.
daca nu acceptati mostenirea, nu veti ajunge sa platiti ceva vreodata.
Ok, dar PFA-ul daca nu-l inchide nimeni, nu se aduna datoriile??? Si peste 2 3 ani sa fie mai mare plata?

gi-jane2 a scris:

Nu va da nimeni, nimic fara sa doriti.
daca nu acceptati mostenirea, nu veti ajunge sa platiti ceva vreodata.

si care e treaba dvs ?
daca nu acceptati mostenirea, sunteti straina de mostenire, nu mosteniti nici bunuri si nici datorii. Daca tineti musai, puteti da o declaratie de renuntare la mostenire la ambasada/ consulat. Asta daca am inteles corect si tatal nu are bunuri in proprietatea sa.
deoarece nu am pentru ce sa-mi fac

Multumesc frumos pt raspuns. Initial am fost "informata" ca s-ar putea sa imi ia mie personal din bunuri, ca daca nu platesc acum se va mari suma in timp, si cineva din familie trebuie sa inchida acel PFA(odata inchis trebuie achitat datoriile) , eu avand rata la casa pe numele meu, imi era sa nu-mi vina mie la impozit...am intrebat avocata, contabil...si raspunsurile erau impartite!
Altii spun ca trebuie sa achit, altii ca si dv ca nu am eu nimic de-acolo odata ca nu fac act mostenitor(nu are bunuri ). Multumesc pentru timpul acordat.

gi-jane2 a scris:

si care e treaba dvs ?
daca nu acceptati mostenirea, sunteti straina de mostenire, nu mosteniti nici bunuri si nici datorii. Daca tineti musai, puteti da o declaratie de renuntare la mostenire la ambasada/ consulat. Asta daca am inteles corect si tatal nu are bunuri in proprietatea sa.
deoarece nu am pentru ce sa-mi fac

Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Alina30Cristina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Chrisstine Chrisstine buna ziua. anul trecut in luna noiembrie am nascut in romania un baietel. tatal copilului aflandu-se in germania, nu a putut venii in romania pt a recunoaste ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de doi ani consecutivi. puiubianca puiubianca am un baietel de 3ani jumate...de doi ani tatal lui nu i-a mai platit pensia alimentara.nu pt ca nu ar avea de unde,dar nu vrea.stiu ca el este la munca in ... (vezi toată discuția)