avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, După 50 de ani în care nu a ridicat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, După 50 de ani în care nu a ridicat nici o pretenție, ...

Bună seara,

După 50 de ani în care nu a ridicat nici o pretenție, vecinul de la parter, vrea acces la podul casei. Eu locuiesc la etaj, e imobil P+1.Accesul la etaj-scările-și cămara, în interiorul căreia se afla trapa de pod, sunt în proprietatea mea exclusiva. Eu nu am nimic împotriva accesului la pod, e spațiu comun, dar nu mi se pare în regula sa ma deranjeze mereu.
De asemenea, la momentul cumpararii apartamentului, țeava pentru alimentare cu apă în interior, avea traseul pe peretele exterior al imobilului, deci pe peretele vecinului. Acum ma somează sa schimb traseul țevii. Ma amenință cu acțiune în instanța.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:17, 12 Mai 2021
Peretele exterior al imobilului (fatada) e proprietate comuna. Amenintarea nu inseamna ca are si dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scara (treptele) din dreptul vecinului, proprietatea sa? leteadoina leteadoina Buna ziua, Zilele trecute a venit o echipa sa ma branseze la gaze. S-a constatat ca nu se poate intra cu teava in dreptul etajului meu, partea inferioara, ci ... (vezi toată discuția)
Mutare fereastra bucatarie fortat de vecini cosminbucur cosminbucur Sunt proprietar pe un apartament intr-o vila P+1 cu acces in pod. Vecinul de la parter are jumatate din partile comune adica si din pod. Vecinul doreste sa-si ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)