avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din Braila.In tura ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din Braila.In tura mea sunt ...

Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din Braila.In tura mea sunt 12 masini pe care lucreza diversi baieti..cate o saptamana,cate o luna,dupa aceea pleaca si raman in urma lor diferite daune la masini (zgarieturi,tabla infundata,geam crapat).Seful meu ma pune sa deschid eu dosare de dauna CASCO pentru aceste daune.Este normal sa imi asum eu pe proprie raspundere aceste daune,facute de altii? Cum pot sa combat aceasta practica?...Adica practic eu declar pe proprie raspundere ca eu am facut acele daune...e normal asa? Eu nu am de unde sa stiu cu adevarat cum au fost savarsite acele daune ( poate fostul coleg a lovit pe cineva in parcare si nu invers...poate cineva a vazut...si ma trezesc eu in mijlocul unor evenimente care nu le-am savarsit...dar sunt nevoit sa le rezolv). C e este de facut? Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: zexe1 , utilizator 16:13, 13 Mai 2021
Polița și mașina sunt în proprietatea "șefului" (adică societății de transport)?
Da

Cristina Filimon a scris:

Polița și mașina sunt în proprietatea "șefului" (adică societății de transport)?

Și-atunci dumneavoastră îi prezentați situația acestuia fix așa cum ați prezentat și aici și subliniați că el, în calitate de proprietar al mașinii și titular de poliță, trebuie să facă aceste demersuri, nu dumneavoastră.
Multumesc pentru raspuns. Acele avarii la autoturisme sunt facute de diversi oameni care lucreaza cate o zi,doua. El ma pune pe mine sa deschid dosare de dauna pentru faptele altora.Intrebarea mea : Este legal ce imi cere mie sa fac? Eu daca ii spun ca nu vreau si ca nu imi apartin mie acele daune,si ca declari pe proprie raspundere ...ca tu le ai facut ...etc...adica minti...Cum pot sa combat aceasta atitudine. Adica sa declari...ce nunai facut....In jargou...adica sa iei faptele altora...MA POATE OBLIGA?...IMI POATE FI AFECTAT SERVICIUL,DAVS EU NU VREAU SA FAC ACEST LUCRU,PRACTIC ILEGAL

Cristina Filimon a scris:

Și-atunci dumneavoastră îi prezentați situația acestuia fix așa cum ați prezentat și aici și subliniați că el, în calitate de proprietar al mașinii și titular de poliță, trebuie să facă aceste demersuri, nu dumneavoastră.

El imi dadea imputernicire pentru a deschide acele dosare

zexe1 a scris:

Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din Braila.In tura mea sunt 12 masini pe care lucreza diversi baieti..cate o saptamana,cate o luna,dupa aceea pleaca si raman in urma lor diferite daune la masini (zgarieturi,tabla infundata,geam crapat).Seful meu ma pune sa deschid eu dosare de dauna CASCO pentru aceste daune.Este normal sa imi asum eu pe proprie raspundere aceste daune,facute de altii? Cum pot sa combat aceasta practica?...Adica practic eu declar pe proprie raspundere ca eu am facut acele daune...e normal asa? Eu nu am de unde sa stiu cu adevarat cum au fost savarsite acele daune ( poate fostul coleg a lovit pe cineva in parcare si nu invers...poate cineva a vazut...si ma trezesc eu in mijlocul unor evenimente care nu le-am savarsit...dar sunt nevoit sa le rezolv). C e este de facut? Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din braila.in tura mea sunt ... zexe1 zexe1 Buna ziua,lucrez la o firma de taxi din Braila.In tura mea sunt 12 masini pe care lucreza diversi baieti..cate o saptamana,cate o luna,dupa aceea pleaca si ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco Parazitu Parazitu Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m\'am panicat si am tras de volan, intrand intr\'un autoturism ... (vezi toată discuția)
Urgent - tamponare cu zero daune Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Astazi in jur de ora 15:00 dadeam cu spatele intr-o parcare mai aglomerata. In spatele meu era parcat un matiz. Practic traiectoria mea de ... (vezi toată discuția)