Se da urmatoarea situatie: un mare lant de statii de carburanti isi da statiile in administrare la momentul X. Contractele angajatilor din fiecare statie inainte de momentul X, adica de darea acestora in administrare, erau facute direct cu lantul de statii. Dupa darea acestora in administratie, angajatilor li s-au facut contracte cu firma administratorului. La un moment dat, Y, primului administrator ii se ia statia din administrare pentru nerespectarea contractului cu lantul de statii si se da spre administrare altei persoane care la randul ei face alte contracte angajatilor cu firma ei. Si de aici incep problemele pentru ca incepe sa concedieze fara motiv. Probabil ca la semnarea contractului de munca cu noul administrator, in noul CIM, era prevazuta o noua perioada de proba. Cat de legala este aceasta perioada de proba in conditiile in care angajatii nu schimba punctul de lucru ci doar administratorul, iar unii dintre ei au efectuat aceasta perioada de proba chiar si cu 10 ani in urma? Parerea mea e ca este si vina companiei-mama ca nu protejeaza angajatii in astfel de situatii si lasa loc de multe abuzuri. Exista raspundere pentru asa ceva si cine are mai multa raspundere in acest caz, daca are? Mi se pare la limita legii si lasa loc de astfel de abuzuri. Nu am zis in afara, doar la limita, de aceea astept pareri pe acest subiect si va multumesc in avans.