avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare cota parte.Buna ziua.Îmi poate vinde tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare cota parte.Buna ziua.Îmi poate vinde tata și Matusa ...

Vânzare cota parte.Buna ziua.Îmi poate vinde tata și Matusa cota lor parte având doar certificatul de Moștenitor?Sau trebuie sa facă și cadastru etc inainte sa îmi vândă cota parte?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:55, 20 Mai 2021
Terenul și casa au fost cumparate de amandoi(bunicul,respectiv soția lui),la timpul acela.Așa scrie in certificatul de Moștenitor,1/2 pt ca a fost cumpărat de amândoi,fiind și căsătoriți și după,cum ați spus și Dvs,2/8,3/8,3/8.Am nevoie și de certificatul ei de deces??
Ok, am inteles eu gresit ca a fost dobandit prin mostenire de catre bunic. Atunci, da, e bun comun, in final ajung la 5/8 sotia (sau 10/16), 3/16 un copil si 3/16 celalalt copil. Da, aveti nevoie de certificatul de deces pentru a reusi sa intabulati. Puteti incerca sa nu spuneti ca este decedata si sa prezentati doar o copie dupa cartea de identitate a defunctei. Veti avea nevoie si de certificate fiscale emise pe numele tuturor proprietarilor.
O întrebare as mai avea,dacă ma puteți ajuta..Am intrat in posesia celorlalte acte,in afara de certificatul de deces al ei,pentru ca rudele ei nu vor sa mi-l dea.Cei de la starea civilă au spus ca nu ii poate da tatălui sau mătușei un duplicat,deoarece nu sunt moștenitorii ei,ci al bunicului.Unde pot face cerere pentru eliberare?La primărie,tribunal personal sau neaparat trebuie sa consult un avocat sa mergem in instanța?(scuzati romanul)Mulțumesc.
La Primarie inseamna la Oficiul de Stare Civila, de unde ati primit deja un raspuns. Consultati un avocat. Eventual puteti incerca sa obligati OCPI la intabulare si solicitati instantei obtinerea unui extras din registrul de stare civila pentru uz oficial in care sa existe mentiunea decesului. Nu stiu care ar putea fi sansele de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)