buna ziua acuma 4 luni un prieten de al meu a luat masina mamei lui desi nu avea permis si eu nu am stiut acest lucru si m-am urcat in masina cu el si bineinteles ne-a oprit politia pe mine ma pus sa dau declaratie iar pe el nu la pus sa dea nici o declaratie este normal ? iar de 4 luni el nu a primit nici o citatie ? imi e frica sa nu se faca vreo incurcatura desi erau 4 politisti au vazut cine a condus si cine nu.
Dvs.nu aveti ce probleme sa aveti,insa veti fi audiat,probabil,in calitate de martori,postura destul de stanjenitoare.
Dvs.trebuie sa declarati adevarul si nu veti avea probleme
Este doar o problema de timp,pana veti fi chemat pentru declarartii,la fel si si prietenul dvs.
Prietenul dvs.va raspunde penal pentru conducere fara permis,conform art.78 al.1 c.rut.,,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.Probabil,ca fiind tanar si la prima fapta,va obtine o pedeaspa cu suspendarea executarii
Buna ziua !
Nu se va face nici o "incurcatura". Declaratia vi s- a luat de catre organul de cercetare penala pentru ca erati in masina si reprezentati una din probele savarsirii faptei. Oricum dumneavoastra aveti calitatea de martor in aceasta situatie si urmeaza sa fiti citat de catre organul de urmarire penala.
Dvs vi s-a luat declaratie in calitate de martor deoarece era posibil sa nu mai puteti fi identificat si audiat ulterior. In cazul prietenului dvs nu era aceeasi problema deoarece il identificasera , aveau datele masinii si ca atare era mult mai usor de gasit in vederea audierii lui!B-)
problema e ca am fost foarte obosit venisem si de la serviciu in momentele acelea si numai ma pute-am concentra si mi-a dictat politistul cum sa scriu numai tin minte exact cum am scris stiu ca am scris formularea standard subsemnatul adresa si a mdeclarat numitul cum il chema pe baiatul respectiv ca a condus masina cu numarul ---- fara a poseda permis de conducere si ca am fost martor la discutiile politistiilor.