avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Am nevoie de un sfat va rog frumos. In iulie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Am nevoie de un sfat va rog frumos. In iulie 2019 am ...

Buna ziua
Am nevoie de un sfat va rog frumos.
In iulie 2019 am fost implicat intr-un accident cu pieton pe trecere de pietoni nesemaforizata (acuzat de politia rutiera in cadrul cercetarii penale de neacordare de prioritate pietonului angajat in traversare prin locuri marcate si semnalizate art 72 cod rutier )certificat medical IML 110-120 zile de ingrijiri medicale acordate pietonului, eu fiind soferul care a fost cercetat penal si judecat pentru vatamare corporala din culpa,permisul de conducere retinut la data accidentului ,am circulat cu dovada (prelungita automat pe starea pandemiei,legea 552020) Acum 2 zile am primit comunicarea sentintei judecatoresti,cu termen de apel in 10 zile de la comunicare.Sentinta este in felul urmator : « stabileste pentru inculpatul X o pedeapsa de 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. In baza art 83 cod penal,dispune amanarea aplicarii pedepsei privind pe inculpatul X pe durata unui termen de supraveghere prevazut de art 84 cod penal,respectiv de 2 ani de la data ramanerii definitivea prezentei hotarari. ….Obliga pe inculpatul X la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in cuantum de 800 lei «
In situatia in care nu se depune apel si sentinta ramane definitiva ,ce sanctiuni poate aplica politia rutiera asupra mea si incepand de cand ?( azi am fost sa intreb la serviciul implementari abateri la politia rutiera si raspunsul a fost de genul <probabil suspendare permis 120 de zile dar vom vedea atunci,discutam atunci cand sentinta ramane definitiva > )
Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
GEO GEO GEO, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto - culpa comuna georgebutuc georgebutuc Buna ziua, pe data de 18 ian ac, sotia mea a acrosat un pieton intr-o intersectie in T, nesemaforizata, fara trecere de pietoni, cand vira stanga. Viteza ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Verisoara mea a suferit un accident de masina cu vatamare corporala xxdata xxdata verisoara mea a suferit un accident cu vatamare corporala praversa o intersectie pe ne samnalizata semaforic sau cu zebra atraversat pe la coltu intersectie a ... (vezi toată discuția)