avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa moartea sotiei ce cota parte mosteneste sotul si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa moartea sotiei ce cota parte mosteneste sotul si cei trei ...

Dupa moartea sotiei ce cota parte mosteneste sotul si cei trei copiii?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Luca22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luca22 , utilizator 08:05, 13 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul 1/4, iar copiii 3/4.
Dacă este vorba de bunuri comune, cotele se raportează la jumătatea soției.
Da, este vorba de bunuri comune. Care este atunci cota parte?
Soțul 5/8, iar copiii 3/8
cota in care mosteniti fiecare, ramane aceeasi, doar ca se raporteaza la jumatate, la cat ii aprtinea decedatu;ui, ca restul apartine de drept, sotului in viata.
Numai jumatate din bunurile comune intra in masa succesorala si se imparte cf cotelor- un sfert sotului si 2 sferturi se imparte egal, copiilor.
in final, dintr-un intreg, din casa de ex, sotul va avea 5/8 si copiii 3/8.
sotul are in plus drept de abitatie viagera sau pana la un eventual partaj.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aniry_28 aniry_28 Bunicul meu a murit acum 3 luni. Cat din bunurile pe care le detinea mosteneste bunica mea si cat copii. Mentionez ca are numai teren extravilan. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Cum se împart bunurile la succesiune între soție și copii ... Alghe Alghe Cum se împart bunurile la succesiune între soție și copii conform legii? Jumătate din bunuri soției și restul copiilor? Sau se poate stabili în ... (vezi toată discuția)