avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara stimati juristi, am o situatie in care sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara stimati juristi, am o situatie in care sunt pus la ...

Buna seara stimati juristi, am o situatie in care sunt pus la mijloc in cazul unui furt.
Povestea incepe asa: Eu fiind angajat la o casa de amanet, administratorul mi-a incredintat o trotineta electrica pentru a ma deplasa in vederea ridicarii unui produs de care aveam nevoie. Intamplarea face ca eu sa ma intalnesc cu presupusul proprietar al trotinetei electrice si sa imi spuna ca el a declarat-o furata. Am fost amandoi la sectiile de politie, s-a luat contractul de amanet in baza caruia a fost lasata, declaratiile mele si ale proprietarului; faptuitorul a fost identificat si el, dar eu cumva am fost prins la mijloc fiindca nu aveam habar ca acea trotineta a fost lasata amanet de un om de buna credinta si ca ea provine dintr-o infractiune.
Am spus tot ce mi-au cerut organele de cercetare penala si eu am calitatea de martor in proces, dosarul fiind la sectia 10 politie Bucuresti.
Domnisoara inspector care mi-a luat declaratie si mi-a garantat ca eu nu patesc nimic, ca eu am dat declaratia in ideea de a justifica de ce eu eram cu trotineta pe drum si sa mentionez ca ea era in proprietatea amanetului.
Intrebarea mea este: Infractorul daca va fi prins poate spune ceva ce m-ar baga pe mine sub incidenta legii penale cu toate ca am consemnat ca jur sa spun doar adevarul si am semnat pe propria raspundere? Eu pun si raul inainte fiindca eu nu am avut in viata mea probleme cu politia sau cu procuratura, si aici m-am simtit foarte confuz si coplesit de situatie cu toate ca m-au asigurat ca nu ma scot vinovat cu nimic. Dar vreau sa stiu de individ, sa nu bage vreo minciuna si sa ma puna la probleme cu toate ca eu habar nu am cine este, nu-l cunosc si nu l-am vazut in viata mea. Dar stiu ca astia sunt parsivi hoti fiind si isi pot schimba declaratiile in favoarea lor. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dinamo44 , utilizator 10:56, 13 Mai 2021
Daca situatia de fapt este asa cum o prezentati, nu cred sa aveti probleme.
cu siguranță domnule avocat. Mă gândeam dacă respectivul bagă vreo mărturie mincinoasă că e un "colorat" care cu siguranță are atencedente penale. Și ăștia mereu caută să bage în rahat pe altcineva. De ex. când fură bunuri și le bagă în amanet le bagă pe numele fratelui sau al soției ca să piardă urma sau dacă poliția îl caută pe cel care are contractul de amanet să dea vina pe altcineva, să zică că el a primit-o și apoi a băgat-o în amanet. Sunt foarte periculoși și meschini genul ăsta de invidizi.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca situatia de fapt este asa cum o prezentati, nu cred sa aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimneata, va rog frumos sa dati o solutie pentru cazul fiului ... Gillyan Gillyan Buna dimneata, Va rog frumos sa dati o solutie pentru cazul fiului meu elev in clasa a XII-a (deja major): Ma aflam pe Soseaua Oltenitei pe trotineta ... (vezi toată discuția)
Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Complice de talharie . georgianamire georgianamire Am o intrebare care ma macina de ceva timp , in urma cu aproximativ un an de zile avand varsta de 16 ani am comis o magarie cu un tovaras de al meu . El mi-a ... (vezi toată discuția)