Am urmatoarea speta , am cumparar acum 3 ani de la dezvoltator un apartament cu o cota parte de 0.809 % in contractul de vanzare cumparare .
In acelasi imobil si prin clauza in toate contractele de vanzare cumparare dezvoltatorul este proprietarul terasei blocului care prin actul de dezmembrare avea o cota de aprox 10 % si isi rezerva dreptul ca in timp sa ridice o constructie pe spatiul respectiv ( adica inca un etaj ) .
Asociatia de proprietari a solicitat conform legii plata intretinerii ce revine pe cota parte a spatiului detinut in proprietate privata de dezvoltator .
Dezvoltatorul a refuzat pe motiv ca nu a construit inca nimic acolo , in urma unui proces si chiar si dupa apel , asociatia de proprietari a pierdut ( din ce am inteles dezvoltatorul a modificat intre timp cota spatiului de la terasa si apare cu 0 mp spatiu util si 0 % cota parte ) , asadar acum fiecare proprietar va detine o cota mai mare din imobil pentru ca acea cota de 10 % se redistribuie ... in momentul in care va ridica un alt etaj ... nici nu stiu ce se va mai intampla.
Intrebarea mea este , pot actiona eu ca proprietar in judecata dezvoltatorul pentru ca mi-a vandut o propritate cu o cota care ulterior datorita modificarilor facute de el mi-a fost marita si astfel va trebui sa platesc intretinere mai mare si cred ca si impozit ? Si ce pot avea de castigat in urma procesului ?