avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota Parte modificata din cauza dezvoltatorului la 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota Parte modificata din cauza dezvoltatorului la 3 ani dupa cumparare

Buna ziua,

Am urmatoarea speta , am cumparar acum 3 ani de la dezvoltator un apartament cu o cota parte de 0.809 % in contractul de vanzare cumparare .
In acelasi imobil si prin clauza in toate contractele de vanzare cumparare dezvoltatorul este proprietarul terasei blocului care prin actul de dezmembrare avea o cota de aprox 10 % si isi rezerva dreptul ca in timp sa ridice o constructie pe spatiul respectiv ( adica inca un etaj ) .
Asociatia de proprietari a solicitat conform legii plata intretinerii ce revine pe cota parte a spatiului detinut in proprietate privata de dezvoltator .
Dezvoltatorul a refuzat pe motiv ca nu a construit inca nimic acolo , in urma unui proces si chiar si dupa apel , asociatia de proprietari a pierdut ( din ce am inteles dezvoltatorul a modificat intre timp cota spatiului de la terasa si apare cu 0 mp spatiu util si 0 % cota parte ) , asadar acum fiecare proprietar va detine o cota mai mare din imobil pentru ca acea cota de 10 % se redistribuie ... in momentul in care va ridica un alt etaj ... nici nu stiu ce se va mai intampla.

Intrebarea mea este , pot actiona eu ca proprietar in judecata dezvoltatorul pentru ca mi-a vandut o propritate cu o cota care ulterior datorita modificarilor facute de el mi-a fost marita si astfel va trebui sa platesc intretinere mai mare si cred ca si impozit ? Si ce pot avea de castigat in urma procesului ?
Cel mai recent răspuns: Mytro , utilizator 15:21, 27 Mai 2021
Da, puteți, dacă modificările sunt făcute oficial.
Am răspuns.daca se reflecta în documente gen cadastru da.

Antoanela Geaman a scris:

Da, puteți, dacă modificările sunt făcute oficial.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare terasa si boxa desi in proiect erau spatii tehnice Alex_ion Alex_ion Buna ziua, Ne confruntam cu o problema in cadrul unei asociatii de proprietari si am aprecia daca am avea o parere despre legalitatea celor intamplate in ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri pe cotă indiviză către o terasă descoperită (proprietate privată) Mihai Răzvan Mihai Răzvan Bună ziua, Întâmpinăm următoarea problemă. Avem o terasă (etajul 10) de aproximativ 700 mp care se află în proprietatea unui locatar din bloc. ... (vezi toată discuția)
Terasa comuna in bloc de apartamente dan.p_2018 dan.p_2018 Salutare, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou la ultimul etaj, deasupra fiind o terasa necirculabila. Constructorul blocului detine terasa in mod ... (vezi toată discuția)