avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista o derogare de la orele de liniste pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista o derogare de la orele de liniste pentru serviciul de ...

Exista o derogare de la orele de liniste pentru serviciul de salubritate? 3 zile pe saptamana vin la ora 6:40-6:50 si sunt foarte galagiosi. Am sunat la Primarie (Bucuresti Sector 3) si la Politia Locala si mi-au spus toti ca "asa e programul facut, plus ca e serviciu al Primariei si de utilitate publica deci nu se aplica orele de liniste". Frustrant e si ca in fiecare zi vine masina de gunoi inca odata la ora 9 la o firma de langa bloc, deci nu e ca si cum nu au drum in zona decat la 6:40-6:50
Cel mai recent răspuns: lucianan , utilizator 15:55, 13 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista derogare de la disp L nr 61/1991 republicata dar asa cum vi sa comunicat este serviciu de utilitate publica cu avantajele si dezavantajele lui
Deci concret, legal, pot veni sa ia gunoiul si sa faca galagie la orice ora din zi sau trebuie si ei sa respecte legea ca orice operator economic si "trebuie sa ii intelegem" pentru ca e "gratis"?
Nu de alta, dar nu e gratis de fapt si cum Rosal a putut respecta ani si ani orele de liniste, la fel cred ca si ei ar trebui sa incerce sa se descurce, chiar daca sunt bugetari.
Nu cred ca are legătură orarul de liniște din blocurile de lucuinte cu activitatea economica desfășurată pe domeniul public.Ambulanta sa circule fără sirene la intervenție sau pompierii pentru programul de liniște al locatarilor?
Si afacerile private trebuie sa respecte un orar de lucru si liniste, chiar daca sunt desprinse de imobile. Ce ar fi sa imi iau o vila intre blocuri si sa fac discoteca in curte - e ok ca nu sunt intr-un bloc? Nu am nici o problema cu ambulante si masini de politie si pompieri sau oameni care isi rup piciorul pe strada si urla de durere. Am si mentionat ca nu ma deranjeaza lucruri rezonabile si cu utilitate - precum de ex o reparatie de strada noaptea. Am zis ca sunt deranjat de un program bine stabilit de "galagie" al operatorului de salubritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program liniște bloc Georgiana45 Georgiana45 Bună ziua, Am și eu o întrebare legată de programul de liniște la bloc. Pe avizier este afisat programul de liniște cel legat din 1991 cu modificarile ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi pirlog_mihai pirlog_mihai Buna ziua,cred ca problema vecinilor galagiosi este una aprig dezbatuta insa nu am gasit raspunsuri concrete pana acum,adica: Daca in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)