avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am rămas văduv la 53de ani din luna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am rămas văduv la 53de ani din luna februarie a ...

Bună ziua! Am rămas văduv la 53de ani din luna februarie a acestui an. Soția mea avea 51 și a lucrat peste 25de ani, dar în ultima perioadă a renunțat la servici din cauza unei depresii majore. Am rămas cu fiul nostru de 19 ani la facultate și cu soacra de 90 de ani în căruciorul cu rotile. Una peste alta societatea unde lucrez nu mai are activitate și m-a lăsat în șomaj tehnic pe 1430lei. Din luna februarie m-am lovit de indiferența autorităților de a mă ajuta într-un fel. Nu am primit nici un ajutor de la stat fiindcă nu era pensionară dar nici nu te învață nimeni altă cale. Am făcut totul pe cheltuia mea. Există parcă un consemn al funcționarilor să nu te învețe nimic. Trebuie să afli pe căi diferite, din gură în gură fiindcă statul are mână decât de luat, nu și de dat. Doresc să știu dacă există vreo formă de compensație materială, respectiv pensie de văduvie cum există dealtfel și în vestul Europei a căror legi le înghițim cu ochii închiși ( nu și pe cele bune). Și cum, unde și ce ar trebui să fac ca să obțin această pensie având în vedere că nu am ajuns la vârsta pensionării? Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)
Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire, divort, copil minor mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de ... (vezi toată discuția)