Buna ziua, sunt citat ca martor intr-un proces de conducere fara permis si alcoolemie, intamplarea a fost acum 5 ani, din 2016, atunci am dat declaratie, au trecut multi ani de atunci si nu mai stiu ce am declarat( imi aduc aminte fragmente din declaratie, respectiv ce s-a intamplat)
Acum intrebarea mea este, daca in instanta voi fi intrebat anumite chestii, si voi raspunde gresit fata de ce am declarat, se poate sa ma afecteze cu ceva? Pot reciti declaratia data?
Mentionez ca nu stiu procedurile din instanta, nu am mai fost niciodata.
Multumesc!!
Buna ziua, in cazul in care nu va mai aduceti aminte, raspundeti in acest sens, In situatia in care vor exista contradictii intre ceea ce declarati in prezent si ceea ce ati declarat in fata organelor de urmarire penala, instanta va poate citi pasajele contradictorii.
La instanta, conf. c.p.p. când martorul nu îşi mai aminteşte anumite fapte sau împrejurări ori când există contraziceri între declaraţiile făcute în instanţă şi cele date anterior, după ce martorul a fost lăsat să declare tot ceea ce ştie, preşedintele poate da citire, în întregime sau în parte, declaraţiilor anterioare.
Martor
Noname003
un amic a avut un conflict cu cineva acum 3 ani iar pe mine m-a luat ca martor. acum 2 zile mi-a venit citatie acasa ca sa ma prezint la judecatorie. eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Depozite martor
viorelv
Ce se întâmplă în cazul în care în faza de urmărire penală martorul spune un anumit aspect care conturează o infractiune de amenințare, amenintare cu ... (vezi toată discuția)
Martor
bibi22
am fost martor la un accident rutier vara trecuta si am dat declaratie....si acum am primit citatie la tribunal p data de 16 mai si sincer nu mai tin minte ... (vezi toată discuția)