avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Depozite martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Depozite martor

Ce se întâmplă în cazul în care în faza de urmărire penală martorul spune un anumit aspect care conturează o infractiune de amenințare, amenintare cu bătaia iar în faza de judecata martorul spune doar aspecte care conturează o contravenție adică numai injurii, aratand faptul ca intre declarații a trecut mai mult de un an, care declarații se iau în considerare, cele din timpul fazei de urmarire penala, sau cele din timpul judecății,va mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 22:05, 19 Octombrie 2016
Instanta il intreaba initial daca isi mentine declaratiile date in faza de UP, apoi când martorul nu îşi mai aminteşte anumite fapte sau împrejurări ori când există contraziceri între declaraţiile făcute în instanţă şi cele date anterior in faza de UP, după ce martorul a fost lăsat să declare tot ceea ce ştie, preşedintele poate da citire, în întregime sau în parte, declaraţiilor anterioare.
S-a spus președintelui completului de catre persoana vatamata faptul ca martorul una a susținut în timpul urmăririi penale și alta susține în timpul judecății dar judecatorul a spus ca s-a menționat acest aspect, adică prin faptul că-și menține declarațiile anterioare, dar la întrebările judecătorului s-a bătut pasul doar pe injurii nu și pe amenințări așa cum a susținut martorul în timpul U.P., fiind vorba despre o infractiune de ultraj este important dacă au fost amenințări sau dacă au fost doar injurii, se vedea de la o posta ca atât judecatorul cat și procurorul deși aveau declarațiile martorului în fata în care se vedea clar ca acesta susține ca partea vatamata a fost amenințata cu bătaia, nu doreau sa aducă referire la acest fapt, va mulțumesc!!!
Daca isi mentine declaratiile din faza de UP, acestea fiind cele mai apropiate de eveniment e normal ca instanta sa le retina.
Se mulțumește!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultraj viorelv viorelv Care este diferența la următoarea speță, un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost înjurat fără motiv și amenințat cu ... (vezi toată discuția)
Achitare înculpat viorelv viorelv La o infractiune de ultraj contra unui polițist, dacă se dau declarații cu privire la amenintare în cursul UP, dar în cursul judecății martorii, susțin ... (vezi toată discuția)
Întrebări procuror viorelv viorelv În situația în care este proces pe rol cu privire la savarsirea de catre inculpat a infractiunilor de ultraj și tulburarea linistii publice, persoana ... (vezi toată discuția)