avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achitare înculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achitare înculpat

La o infractiune de ultraj contra unui polițist, dacă se dau declarații cu privire la amenintare în cursul UP, dar în cursul judecății martorii, susțin doar injurii, inculpatul ar putea fi achitat, pentru fapta nu este prevazuta de legea penala,va rog să-mi răspundeți!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 15:52, 31 Octombrie 2016
Depinde de celelalte probe existente la dosar. Probele se coroboreaza iar unele dintre ele, pentru motivele prevazute de lege, pot fi chiar inlaturate, printre aceste probe aflandu-se inclusiv declaratiile martorilor.
Va mulțumesc, dar tot prin intermediul acestui site mi s-a spus ca contează doar declaratiile date în cursul judecatii, unde martorii nu-și mai aduc aminte exact ce au declarat în cursul UP, trecând mai mult de 1 an, deși la începutul declarației au spus că-și mențin declarațiile date anterior, întrebările avocatului și ale procurorului erau puse de asa natura încât sa nu se pomenească de amenințări ci doar de injurii,ce pot face,vă mulțumesc!!!
Este intr-adevar in avantajul dvs. conduita inconsecventa a martorilor insa apreciez ca ar fi superficial sa ma raportez strict la aceste probe in a va da un raspuns sigur cum probabil va doriti, la fel cum ar fi superficial sa va incredeti intr-o opinie chiar profesionista care nu se fundamenteaza pe un studiu al dosarului. De aceea, va recomand sa angajati un avocat care sa studieze dosarul si sa isi formeze o opinie in deplina cunostinta de cauza.
Se mulțumește frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozite martor viorelv viorelv Ce se întâmplă în cazul în care în faza de urmărire penală martorul spune un anumit aspect care conturează o infractiune de amenințare, amenintare cu ... (vezi toată discuția)
Ordinea intrebarilor în instanta viorelv viorelv Având în vedere ca în proces ma apar singur nu am avocat sunt,fără posibilități financiare as vrea sa va întreb dacă este corect sa eu sa pun ... (vezi toată discuția)
Ultraj viorelv viorelv Care este diferența la următoarea speță, un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost înjurat fără motiv și amenințat cu ... (vezi toată discuția)