avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot 3 copii sa fie aruncati in strada, in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot 3 copii sa fie aruncati in strada, in urma executarii silite a mamei lor?

Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat privind urmatoarea speta, sunt unchiul a trei copii, 2 mai mici de 18 ani unul peste, dar inca la liceu, benficiari ai alocatiei de orfani de pe urma tatalui, fostul meu cumnat, cu o mama careia nu-i prea place munca si nici seriozitatea,
Speta este o executare silita, urmare a unei hotarari judecatoresti pe numele mamei, fara cale de atac din 20.11.2019, prin care se da liber la executarea silita a ei pentru recuperarea sumei de bani, provenita din neplata intretinerii de la bloc, in valoare de 19986 lei + 950 cheltuieli de judecata, bani ceruti de Asociatia de Proprietari de la blocul unde locuiesc ei si detin un apartament de 2 camere, in devalmasie, in urma decesului tatalui nu s-au facut actele de succesiune pentru impartirea unicul bun al carui proprietari in acte erau parintii copiilor, tatal lor, cel decedat si mama copiilor, in viata, parata.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce as putea eu sa fac ca acesti copii sa nu ajunga in strada, prin executarea bunului imobil, singurul bun pe care-l au impreuna cu parata, mama lor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:16, 13 Mai 2021
Nu aveți ce face. Executarea silită își va parcurge cursul legal. Ca unchi nici nu aveți calitate procesuală.
Puteti sa-i angajați un avocat sa formuleze contestatie la executare , suspendarea executării...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita picolla picolla Buna seara!Sper sa ma ajutati cu niste raspunsuri!In urma cu cativa ani unchiul meu i-a incredintat mamei o suma de bani spre pastrare pana la revenirea ... (vezi toată discuția)
"din ce clasa de mostenitori face parte copilul?":d cristina__stoica cristina__stoica Domnule Director, Subsemnatul S. I .T, cu domiciliul in str. Sibiu,muncitor in cadrul atelierului X, va aduc la cunostinta cu respect urmatoarele: In urma ... (vezi toată discuția)
Redobandire drept de proprietate wolfbrux wolfbrux Buna ziua, Poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi si sugestii. In anul 2003 tatal meu a decedat , pana in 2011 nu am facut nici un fel de ... (vezi toată discuția)