Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat privind urmatoarea speta, sunt unchiul a trei copii, 2 mai mici de 18 ani unul peste, dar inca la liceu, benficiari ai alocatiei de orfani de pe urma tatalui, fostul meu cumnat, cu o mama careia nu-i prea place munca si nici seriozitatea,
Speta este o executare silita, urmare a unei hotarari judecatoresti pe numele mamei, fara cale de atac din 20.11.2019, prin care se da liber la executarea silita a ei pentru recuperarea sumei de bani, provenita din neplata intretinerii de la bloc, in valoare de 19986 lei + 950 cheltuieli de judecata, bani ceruti de Asociatia de Proprietari de la blocul unde locuiesc ei si detin un apartament de 2 camere, in devalmasie, in urma decesului tatalui nu s-au facut actele de succesiune pentru impartirea unicul bun al carui proprietari in acte erau parintii copiilor, tatal lor, cel decedat si mama copiilor, in viata, parata.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce as putea eu sa fac ca acesti copii sa nu ajunga in strada, prin executarea bunului imobil, singurul bun pe care-l au impreuna cu parata, mama lor.
Multumesc