avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara!Sper sa ma ajutati cu niste raspunsuri!In urma cu cativa ani unchiul meu i-a incredintat mamei o suma de bani spre pastrare pana la revenirea acestuia in tara.Intre timp mama mea a plecat in strainatate, iar atunci cand a revenit a constatat ca banii lipsesc din casa.Unchiul a dat-o in judecata pe mama mea,in anul 2007.Primul proces a fost castigat de noi, apoi unchiul a facut recurs si ne tot judecam din 2007 pana astazi.Ultima data unchiul meu a castigat dar avocatii nostri n-au mai facut recurs si au lasat lucrurile sa curga de la sine.Pentru ca nu i-am innapoiat banii, s-a trecut la executare silita, am schimbat avocatii si am mers mai departe.Mama mea dupa primul proces din 2007 pe care l-am castigat i-a facut fratelui meu acte pe casa, prin vanzare-cumparare.Casa a fost initial a parintilor mei, tata nefacand parte din proces.Ce se intampla in continuare in conditiile in care mama mea nu mai are nici un fel de bunuri, decat un salariu in strainatate?Daca acea casa este acum proprietatea fratelui meu este posibil ca acesta sa o piarda?Avocatii unchiului au deschis acum proces pentru acea casa care intre timp a mai fost imbunatatita de fratele meu.Nu se imparte casa intre parintii mei si fratele meu??Cum se face executarea in conditiile astea?Procesul s-a terminat astazi, dar nu este definitiv...inca nu stiu toate detaliile.
Cel mai recent răspuns: picolla , utilizator 19:02, 3 Noiembrie 2011
daca acum casa este in intregime a fratelui dv. (contract vanzare-cumparare) iar mama dv. nu are nimic pe numele ei, i se poate executa doar din salariul din strainatate (daca acela este cu contract) altfel nici acela nu poate fi executat. Nici bunuri comune nu are mama dv. pe ea? (detinute impreuna cu sotul ei)?
sigur ca avocatii unchiului dv. ar putea ataca acel contract de vanzare catre fratele dv, si vor incerca sa dovedeasca faptul ca mama dv. l-a vandut ca sa nu poata fi executat...dar asta nu inseamna neaparat ca vor avea si castig de cauza.
nu se poate executa casa atata timp cat este pe numele altuia care nu are nici o treaba cu speta.

Din ceea ce ne spuneti dvs., reiese faptul ca, unchiul dvs. a contestat acea vanzare-cumparare...probabil ca fiind un act deghizat/fraudulos-dvs. ar trebui sa stiti obiectul cauzei, incheiat in vederea sustragerii de la plata sumelor datorate creditorului (unchiului dvs.) si probabil, s-a solicitat partajarea imobilului...

Dupa ce se va partaja imobilul, se va incepe executarea silita.


Mama mea mai are impreuna cu tatal meu o casa care este mostenire de la parintii tatalui meu, iar casa fratelui meu a fost construita pe un teren care a fost de asemenea mostenire de la bunici.Din cate am inteles de la tatal meu avocatul nostru este descurajat de modul in care se ocupa judecatoria de acest proces, nu vor sa ia in considerare nici un fel de act adus de avocat sau dovada,avocatul spunand ca in felul acesta o sa pierdem procesul...De ce nu a actionat unchiul meu mai demult pt executare silita, cum poate dovedi ca acea casa a fost vanduta pentru a ,,deghiza'' o anumita actiune, pana la urma suntem mai multi frati si e normal ca fiecaruia sa ne revina bunurile parintilor.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
picolla, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita in urma unui litigiu cu angajatorul ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Ma confrunt si eu cu o situatie juridica,in sensul ca sunt intr-un litigiu de munca cu un fost angajator,ne judecam deja de 4 ani.La momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Mostenitori,succesiune ContSters139941 ContSters139941 bunicii mei au avut o casa la tara.intre timp ei au decedat.au avut un copil ,adica pe mama mea!intre timp a decedat si mama .familia noastra a ramas cu 3 ... (vezi toată discuția)