avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redobandire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redobandire drept de proprietate

Buna ziua,
Poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi si sugestii. In anul 2003 tatal meu a decedat , pana in 2011 nu am facut nici un fel de succesiune de pe urma lui nici eu nici mama mea. In 2011 am vrut sa deschid o societate si imi trebuia un sediu social pe care a vrut sa il deschid in apartamentul care era pe numele tatalui meu. Am inteles la aceea vreme ca sunt nevoit sa fac succesiunea pentru a putea deschide acel sediu social. Ma intelesesem cu mama ca sa renunte dansa la partea ei de mostenire de pe urma tatalui in numele meu si eu sa fac act de donatie copilului meu , dar cand am ajuns la notariat mama sa razgandit si pentru a nu face un scandal monstru in notariat am renuntat eu la mostenirea de pe urma tatalui. Anul trecut mamei mele i sa intentat un proces de catre fratele dansei pentru o mostenire si in acel proces am fost inclus si eu cu toate ca din punct de vedere juridic nu mai am nici o treaba. Discutand cu mama mea despre aceasta problema , dansa imi spune sa suport eu toate cheltuielile procesului caci este obligatia mea. Si de aici sa ajuns la o cearta intre mine si mama mea. Intrebarea mea este : Exista vreo sansa sa pot cere anularea acelei succesiuni si repetarea ei? Sau exista vreo sansa sa pot recupera drepturile mele de mostenire de pe urma tatalui meu ? Astept cu interes orice sugestie si informatie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:36, 18 Mai 2015
Daca ati renuntat prin act notarial la mostenire nu mai este nimic de facut in acest sens.Puteti solicita scoaterea din procesul cu unchiul dvs.(fratele mamei)intucat nu mai aveti calitate procesuala pasiva,renuntand la mostenire,sau daca este vorba despre un alt proces si o alta mostenire, aratati ca nu ati acceptat mostenirea in litigiul respectiv.
odata ce ati renuntat in mod expres la succesiunea dupa tatal dvs, nu mai aveti cum sa reveniti la situatia anterioara renuntarii .
mama dvs este unic proprietar al imobilului .

referitor la procesul dintre mama dvs, dvs si unchi nu cunosc detalii pt a va putea spune daca aveti sau nu calitate procesuala in acel proces.
ce obiect are procesul? dvs si mama dvs sunteti parati in procesul intentat de catre unchi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor in acte luat pe sus dupa 21 de ani de fratele sau cu pretentii de cota parte apartament ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Se da urmatoarea situatie de fapt si de drept: -Bunic mort in 1991 -Bunica disparuta in 1992. -Un apartament lasat intr-o stare extrem de proasta(semana cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)