avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua In urma cu 4 ani de zile am fost implicata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua In urma cu 4 ani de zile am fost implicata intr-un ...

Buna ziua
In urma cu 4 ani de zile am fost implicata intr-un accident soldat cu decesul unuia dintre soferi si avarierea tuturor auto implicate in accident. Mentionez ca desi am fost a treia masina (nu eu am generat accidentul, ci masina din fata nu s-a asigurat, l-a lovit pe cel de pe contrasens, prima masina ricosand in mine). nu am putut sa repar masina din cauza naturii penale a accidentului.
Dupa 3 ani de la accident, cand am cerut la politia Deva un stadiu al dosarului, pentru ca pe masina intre timp a crescut muschi de pamant, am fost anuntata ca abia dupa o saptamana dupa ce am solicitat in scris un stadiu, au finalizat rechizitoriul si au trimis in judecata pe inculpat, care pana atunci nu a avut absolut nici o problema in a circula fara probleme. Desi nu mi-au adus la cunostinta niciodata ca ma pot constitui parte civila, desi am fost cea care a demarat de fapt judecarea, desi mi-au gresit zic eu intentionat datele personale, Judecatoria a "judecat" la foc automat dosarul, considerand ca nu am vrut nimic, iar inculpatul poate circula fara probleme in continuare, fiind la prima abatere, desi a ucis un om. Am facut apel in termen, Curtea de apel a considerat ca fiind inadmisibil apelul meu. Astept motivarea sa vad expunerea de motive. Am rugamintea sa imi spuneti daca pot sa mai ma indrept la vreo autoritate, sa mai fac undeva o sesizare. Masina e distrusa, de 4 ani ma chinui si merg cu masini de imprumut, iar acum instanta ma obliga si la cheltuieli de judecata.
Si culmea, cineva care a omorat un om, are permisul in continuare. ....... Justitia e oarba cand vine vorba de relatii, vede numai ce vrea ea..... dar nu pot lasa lucrurile asa.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, avocatul nu imi raspunde.....
Trebuia să vă constituiți parte civilă cel târziu în fața primei instanțe. Aț făcut asta în fața organelor de urmărire penală sau la instanță ?
Cred ca trebuie sa va adresati instantei civile pentru repararea prejudiciului dvs, incercati sa vorbiti cu avocatul dvs care stie dosarul.
Nu mi s-a comunicat la niciun moment acest fapt, singura declaratie care mi-a fost luata a fost in ziua accidentului, iar cand am vrut sa merg la proces, eu fiind din Bucuresti, iar procesul fiind la Deva, am verificat cu o zi inainte pe portal-just dupa numarul de dosar. Aparea ca se supenda, fara sa motiveze. Am presupus ca este din cauza scenariilor "rosii" generate de pandemie. La o saptamana s-a pronuntat. Eu am fost considerata "parte civila" in dosar din cauza solicitarilor mele care de fapt au dus la finalizarea, dupa 3 ani, a unui rechizitoriu pe ucidere din culpa. Din ce am citit, in cauzele penale, solicitarea "daunelor" si constituirea ca parte civila poate fi solicitata si pe parcursul judecatii. Masina era pe firma la care lucram. Firma a fost exclusa pur si simplu ca parte civila in dosar, desi era proprietarul masinii.
Este totusi un dosar penal in care nu au fost audiate toate partile. Am facut apelul tocmai pentru a solutiona in aceasta faza, pentru a nu ajunge in civil cu un alt proces. Mi-au fost gresite in mod intentionat (suspectez) de catre instanta datele personale.... la adresa mea au venit si alte citatii, de la aceeasi instanta, si pentru alte dosare de de care nici macar nu am auzit, tot de acolo.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
MIVA2020, utilizator
Avocatul care m-a reprezentant...... l-am platit degeaba. Tocmai un proces civil am incercat sa evit. Am vrut sa solutionez in faza de penal. In civil acum trebuie sa ma indrept impotriva firmei de asigurari.... exista atata inegalitate cand vine vorba de justitie in tara asta....
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
MIVA2020, utilizator
Aveati dreptul sa va angajati avocat care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer informatii despre niste nelamuriri intr-un caz penal? Ana maria3798 Ana maria3798 Pe dosar scrie: Sedinta: 22/05/18 Ora extimata: 09:00 Complet: C.4 Tip solutie: amana cauza Solutia pe scurt: fata de solicitarea aparatorului din oficiu. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal trimis de politie la parchet GCC GCC In calitate de reprezentant al partii vatamate si parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect un acident rutier urmat de decesul victimei, am primit ieri ... (vezi toată discuția)