avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovari eterne
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovari eterne

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu lucrari de renovare in apartament. Vecinul de deasupra se apropie de 1 an si jumatate de cand tot bocane si freaca la pereti. Exista vreo modalitate prin care pot sa-l fortez sa finalizeze odata lucrarile? M-am saturat de santierul asta continuu.

Mentionez ca renoveaza in regie proprie, adica sparge si fasoneaza gresie, trasee pentru instalatia electrica, etc. de la 18 la 22, rareori si in timpul zilei.
Si eu am renovat anul trecut si mi-a luat o luna, nu 18. Plus ca mi-a stricat in baie de 2 ori, dupa ce am zugravit. Cred ca pregateste material acolo si apoi spala pe jos, apa s-a scurs pe langa tevile de la calorifer si mi-a patat tavanul in doua randuri.

Cu toate ca nu mi se pare normal sa tai cu flexul la 21:30 am zis sa nu mai interactionez cu el ca poate termina odata, dar se pare ca momentul nu se apropie prea curand, e strigator la cer. Chiar asa ne intindem cu galagia si cu praful pe scari si in lift ani de zile, neincetat.
Cel mai recent răspuns: wps , utilizator 20:50, 14 Mai 2021
De ergaula,imbunatatirile la apartamnet se executa initial prin operatiile/manoperele de dezafectare care presupun zgomot si ulterior manoperele care presupun zgomot mai putin
Atat timp cat vecinul executa imbunatatirile cu respectarea programului d eliniste...nu aveti ce sa pretindeti
Pentru prejudicii generate de interventiile individuale,aveti dreptul legal sa va ridicati cu pretentii
Da, in mod normal astfel de lucrari se termina in 2-3 luni. In cazul meu se apropie de un an si jumatate. Plus ca nu pare sa existe o logica, intrucat se taie cu flexul si se bate cu ciocanul si in ziua de astazi, la atata amar de zile de la inceput. Basca, blocul este unul vechi si se aude si daca scapi o surubelnita pe jos... nu-l mai suport

ynocentta a scris:

De ergaula,imbunatatirile la apartamnet se executa initial prin operatiile/manoperele de dezafectare care presupun zgomot si ulterior manoperele care presupun zgomot mai putin
Atat timp cat vecinul executa imbunatatirile cu respectarea programului d eliniste...nu aveti ce sa pretindeti
Pentru prejudicii generate de interventiile individuale,aveti dreptul legal sa va ridicati cu pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

linistea in bloc. PăduraruCristina PăduraruCristina Buna ziua, am o intrebare legata de deranjarea linistii in bloc, am niste vecini care de doua luni tot renovează, si nu mai termina, programul de liniste il ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament Viory Viory Exista o reglementare care sa oblige proprietarul la decalarea lucrărilor de renovare extinse ( noiembrie-ianuarie 2020) cu decopertare a apartamentului cu ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)