avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta de tutela sau autoritate tutelara? Fetita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta de tutela sau autoritate tutelara? Fetita mea(minora ...

Instanta de tutela sau autoritate tutelara?
Fetita mea(minora 13 an) a mostenit un apartament de la tatăl ei decedat.Doar ea....eu nu am cota parte.La succesiune în instanta am reprezentat-o eu.
Acum dorim sa vindem acest apartament sa luam altul lângă bunicii paterni.
Cu ce act o reprezint eu pe fetita? Un notar mi a spus ca autoritatea tutelara emite o dispoziție de curatela ,altul mi a spus ca trebuie instanta de tutela sa dea acest act.
Va rog lamuriti-ma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
De data recenta s-a stabilit că doar instanță da o hotărâre prin care sa vă autorizeze să vindeți imobilul fetiței! Reglementările legale în baza cărora solicitați autorității tutelare acest lucru nu mai sunt de actualitate!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Buna ziua,

Singura solutie este sa va adresati instantei de judecata.

Autoritatea tutela nu are atributii, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei ... Adriana-Corina Adriana-Corina buna...am o foarte mare problema....sunt minora..am 17 ani si 6 luni sunt orfana de amandoi parintii..mama a decedat in urma cu 11 ani..iar tata in data de ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela minor cornelv cornelv As vrea sa stiu cum exact se procedeaza in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil al unui minor si cumpararea altuia, de valoare mult mai mare. S-a ... (vezi toată discuția)