avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am divortat de sotul meu in 2008.In timpul casatoriei am contractat 2 credite bancare,iar dupa terminarea divortului lam dat in judecata pentru a prelua si el 1 credit.Intrebarea mea este:daca el preia un credit tot eu voi ramane titulara contractului,sau va trece pe numele lui acel credit.?Va multumesc
puteti incheia o tranzactie , daca sunteti de acord, in care aratati cum intelegeti sa preluati creditele .
instanta va pronunta hotararea de expedient , pe care o veti prezenta bancii .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Ar trebui sa mergeti mai intai sa discutati cu banca. Faptul ca dv. l-ati dat in judecata pentru a prelua si el un credit nu inseamna automat ca veti avea si castig de cauza. Trebuie sa demonstrati mai intai ca acei bani au fost folositi in comun pentru nevoile casniciei. Daca in cererea de partajare a datoriilor nu ati introdus si banca in calitate de tert, hotararea pe care o va da instanta nu va fi opozabila bancii.
Sotul va ramane tinut la banca , pentru plata creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj neaguionelaloredana neaguionelaloredana Am divortat de sotul meu in 2008.In timpul casatoriei am contractat 2 credite bancare,iar dupa divort l-am dat in judecata pentru a prelua si el 1 ... (vezi toată discuția)
Speta executare silita ContSters22096 ContSters22096 impotriva unei persoane a fost initiata executarea silita de catre o banca de la care contractase un credit; imprumutata face contestatie la executare ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)