avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Exista vreo lege care interzice ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Exista vreo lege care interzice concedierea persoanelor ...

Bună ziua! Exista vreo lege care interzice concedierea persoanelor prin ordonanță, dacă persoana respectiva urmează sa iasă la pensie în următorul an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 16 Mai 2021
Nu exista niciun text de lege pentru o astfel de situatie.

Insa la nivel de angajator ,prin ccm aplicabil sau regulamnetul intern, pot sa se reglementeze criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma interesa foarte tare sa știu, pt ca am o mătușa care ar ieși la pensie anul viitor în cadrul CFR. Problema e ca se va dispune concedierea ei și a altor angajați cu ordonanță (din ce știu, cei concediați primesc o suma de bani). Acum, dacă pe ea o concediază, nu va mai putea ieși la pensie anul viitor. Menționez ca în nu este la limita de vârstă, având grupa 1 în cadrul companiei. Nu se poate face nimic?
De ce nu va mai putea ieși la pensie anul viitor?
Ar fi preferat sa lucreze în continuare aici, urmând sa iasă în octombrie anul viitor. Ce voia sa știe de fapt, dacă este vreo lege care sa ii interzică angajatorului concedierea.
Reiau raspunsul dat anterior :

Nu exista niciun text de lege pentru o astfel de situatie.

Insa la nivel de angajator ,prin ccm aplicabil sau regulamnetul intern, pot sa se reglementeze criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca unul din parinti este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat? radujit radujit Buna ziua, daca unul din parinti (mama) este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat? Va rog sa ma indrumati si spre un text de lege ... (vezi toată discuția)
Unic intretinator cu sotie fara serviciu si 2 copii minori, pot fii concedia? catalinion84 catalinion84 Buna ziua, La firma care lucrez de 6 ani si la care am Contract individual de munca, am fost concediat din motive ce nu tin de persoana mea. Sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema. As vrea sa stiu daca exista undeva in lege mentionat daca este legal sa se disponibilizeze ambii soti angajati ... (vezi toată discuția)