Nu exista niciun text de lege pentru o astfel de situatie.
Insa la nivel de angajator ,prin ccm aplicabil sau regulamnetul intern, pot sa se reglementeze criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Ma interesa foarte tare sa știu, pt ca am o mătușa care ar ieși la pensie anul viitor în cadrul CFR. Problema e ca se va dispune concedierea ei și a altor angajați cu ordonanță (din ce știu, cei concediați primesc o suma de bani). Acum, dacă pe ea o concediază, nu va mai putea ieși la pensie anul viitor. Menționez ca în nu este la limita de vârstă, având grupa 1 în cadrul companiei. Nu se poate face nimic?
Ar fi preferat sa lucreze în continuare aici, urmând sa iasă în octombrie anul viitor. Ce voia sa știe de fapt, dacă este vreo lege care sa ii interzică angajatorului concedierea.
Nu exista niciun text de lege pentru o astfel de situatie.
Insa la nivel de angajator ,prin ccm aplicabil sau regulamnetul intern, pot sa se reglementeze criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Disponibilizare
veveritzab
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o problema.
As vrea sa stiu daca exista undeva in lege mentionat daca este legal sa se disponibilizeze ambii soti angajati ... (vezi toată discuția)