avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca unul din parinti este in concediu de maternitate, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca unul din parinti este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat?

Buna ziua,
daca unul din parinti (mama) este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat? Va rog sa ma indrumati si spre un text de lege care face aceste precizari.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 6 Aprilie 2012
Nu exista niciun text de lege care sa interzica asa ceva ... prin urmare, exista aceasta posibilitate ... in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia ar trebui sa se prevada care sunt criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in prag de pensionare simircea simircea Stimati Domni, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti asupra urmatoarei posibile situatii: - am vazut pe internet afirmatia ca un salariat care are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! exista vreo lege care interzice concedierea persoanelor ... andreeapascu andreeapascu Bună ziua! Exista vreo lege care interzice concedierea persoanelor prin ordonanță, dacă persoana respectiva urmează sa iasă la pensie în următorul an? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii sorinsps sorinsps Poti sa dai pe cineva in somaj daca mai are cateva luni pana la pensie? (vezi toată discuția)