avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie anticipata

Buna ziua!! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!!

In aprilie 2010 implinesc 55 de ani si am o vrechime in campul muncii de 20 de ani, din care 12 ani cotizatie cu 3%. In momentul de fata sunt pensionata pe caz de boala gradul II. Cand as putea sa ies la pensie (la ce varsta?) si daca as putea sa ies anticipat? Se ia in considerare vechimea din anii de pensie pe caz de boala?

Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:18, 6 Ianuarie 2010
Chiar daca nu ati beneficia de pensie de invaliditate, nu ati putea solicita pensie anticipata partiala intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani.

Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere la acordarea pensiei pentru limita de varsta, singura categorie de pensie de care puteti beneficia la implinirea varstei de 60 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Pensie carmen panait carmen panait Buna ziua, sunt nascuta in anul 1955 luna 08, am 35,6 luni vechime in munca, nu am grupe, sunt pensionata medical din anul 2007, doresc sa stiu daca se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de pensionare femei raluka raluka mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona? (vezi toată discuția)