avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii poate fi mostenita o persoana de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii poate fi mostenita o persoana de catre varul drept ...

In ce conditii poate fi mostenita o persoana de catre varul drept al tatalui persoanei respective. Se pp ca singura ruda ar fi acel unchi (ruda de grd. 5 aparent)
In Rep Moldova sa eliminat din 2019 limita de grd. de rudenie care exista si la ei. La noi nici o initiativa. Suntem un stat fericit ca putem mostenii averile familiilor ?!
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:37, 16 Mai 2021
Dupa lege, il mosteneste daca e ruda de pana la gradul 4 inclusiv.
Daca e de grad mai indepartat, mostenirea o culege statul.
Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ... albin albin Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire intre matusa si veri primari catalina.nicolae catalina.nicolae buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta: o persoana decedata, necasatorita si fara copii, ambii parinti decedati. la succesiunea ei se prezinta: din ... (vezi toată discuția)