avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o problema, si inainte de a initia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o problema, si inainte de a initia discutiile, ...

Buna ziua. Am o problema, si inainte de a initia discutiile, as vrea sa stiu niste lucruri. Prin decesul sotiei, eu avand deja 50% cota parte din locuinta, ajung proprietar pe 75% din aceasta, 25 % impartindu-e in mod egal celor 2 copii, adica 12,5% fiecare. In conditiile in care eu si unul din copii suntem de acord sa vindem imobilul, si unul din copii, refuza, este posibila instrainarea imobilului, copilul care se opune fiind despagubit cu 12,5% din valoare? Pentru aceasta e envoie de proces, cu hotarare judecatoreasca definitiva? Mentionez ca toti sunt majori.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:45, 16 Mai 2021
Este nevoie de ieșire din indiviziune, care se poate face la notar (amiabil) sau la instanța de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)