Buna ziua,
Se poate considera ca:
Art. 35. - Participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să asigure fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice sau private, care face parte din Oug 195/2002 - SECȚIUNEA 1 - Obligațiile participanților la trafic, poate inlocui articolul abrogat ce spune ca:
sa conduca in asa fel incat sa nu stropeasca pietonii, cladirile si celelalte vehicule cand pe drumurile publice exista apa sau noroi?
Multumesc!
Buna ziua. Nu prea. Prin stropire nu prea ai cum sa pui in pericol viata sau sanatatea ori integritatea corporala a pietonilor. Poate partial, dar foarte extins interpretat, sa spunem ca le poti distruge hainele, acestea facand obiectul proprietatii private... Dar cred ca trebuie sa fie niste situatii foarte particulare... Spre exemplu, prin distrugere se intelege ca nu se mai poate folosi, deci daca se spala, nu se poate considera distrugere.
Articolul a fost abrogat din cauza lipsei de previzibilitate a normei. Pietonul sau posesorul unei masini care se considera vatamat prin fapta unui conducator auto poate cere repararea prejudiciului printr-un proces civil, pe temeiul raspunderii civile delictuale.
Abuz ?
calex
am si eu o intrebare? cand are voie politistul sa scoata pistolul din dotare ? stationam intr-o parcare a venit politia actele la control .. mi-au luat ... (vezi toată discuția)