avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Două Hotarâri judecatoresti pronuntate diferit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Două Hotarâri judecatoresti pronuntate diferit pentru acelaş ...

Două Hotarâri judecatoresti pronuntate diferit pentru acelaş tip de adeverință (necesare la calcularea pensiilor )date la două persoase mai pot fi rejudecate sau nu ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elisabeta Pora , Contabil 19:45, 17 Iunie 2023
Potrivit Codului de Procedura Civila, nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeași calitate, în temeiul aceleiași cauze și pentru același obiect.
Dacă vă referiți la 2 hotărâri cu situații asemănătoare dar care vizează persoane diferite,există astfel de situații în care în cadrul aceleiași instanțe,să fie pronunțate hotărâri de către cmpleturi diferite,soluții diferite.
Asta am spus ,s-au dat solutii diferite !Intrebarea era : se mai poate face ceva sau nu ? Multumesc
Mergeți cu cele 2 hotărâri la un av,nu.putem să ghicim cum au motivat instanțele.Tb analizat dacă va incadrati în căile de atac extraordinare dar șansele sunt infime.
Jurisprudenta nu constituie izvor de drept , decat in anumite situatii ... prin urmare, nu cred ca se mai poate face ceva.

Alte discuții în legătură

Principiul precedentului in noul cod de procedura civila adrianatroi adrianatroi Doresc sa stiu daca, conform noului cod de procedura civila, se aplica principiul precedentului. Daca o persoana sau un grup castiga un proces, alta ... (vezi toată discuția)
Folosirea altor sentinte david - adrian1 david - adrian1 intr-un litigiu de munca, pot face referire la alte sentinte date de alte instante?acestea sunt spete asemanatoare, in care au fost sustinute aceleasi motive ... (vezi toată discuția)
Cãi de atac în cazul hot. definitive ºi irevocabile HeniuV HeniuV Există foarte multe dosare pe rolul Instanţelor de judecată care au acelaşi obiect, spre exemplu cu taxa de mediu. O parte dintre reclamanţi au pierdut ... (vezi toată discuția)