avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... folosirea altor sentinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

folosirea altor sentinte

intr-un litigiu de munca, pot face referire la alte sentinte date de alte instante?acestea sunt spete asemanatoare, in care au fost sustinute aceleasi motive si care au dat castig de cauza angajatului......
pot inmana aceste sentinte judecatorului in momentul in care imi sustin cauza?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 5 Noiembrie 2011
Puteti sa le folositi numai ca in Romania nu exista precedentul ca sistem procedural, judecatorul cauzei nu are nici o obligatie sa tina cont de aceste sentinte, dimpotriva poate sa nu le primeasca.
Acest aspect tine doar de completul care solutioneaza cauza .
dar daca am o hotarare a aceleiasi curti de apel?
intr-un alt proces similar, in care au fost invocate aceleasi motive instanta curtii de apel a hotarat in favoarea angajatului.
aceasta hotarare ma poate ajuta?
va multumesc
Asa cum s-a mai sous, jurisprudenta in tara nu constituie izvor de drept ... dvs puteti invoca hotararile pronuntate de aceeasi instanta in cazuri asemanatoare, insa instanta nu este obligata sa tina cont de acestea....

In cauza Beian contra Romaniei (2007), Curtea EDO a decis ca jurisprudenta neunitara a ICCJ, careia ii revin responsabilitati cu privire la unificarea practicii instantelor inferioare, incalca principul securitatii juridice si are drept consecinta reducerea increderii in sistemul judiciar....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica judiciara ludeea ludeea Buna ziua, Daca vreau sa depun practica judiciara la un dosar in instanta trebuie sa depun doar la instanta sau un exemplar pentru instanta si unul pentru ... (vezi toată discuția)
Decizii diferite ovidiu7 ovidiu7 AM INTILNIT pe intrnet DECIZII DIFERITE,contrare, REFERITOARE LA EXCEPTIA LIPSEI CAPACITATII PROCESUALE DE FOLOSINTA A PRIMARIEI,la Curtea de Apel,in ... (vezi toată discuția)
practica judiciara libstrers libstrers salut, sunt student la drept si as avea o intrebare pentru cei ce ma pot ajuta. Tocmai citeam la procedura penala, printre masurile premergatoare sedintei ... (vezi toată discuția)