Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru sora mea.
Sora mea și cu soțul ei sunt proprietari pe teren și casa. Sunt trecuți amândoi in actele de proprietate.
Soțul surorii mele a murit și vreau să știe ce drepturi are sora mea la moștenire.
Sora mea fiind și ea prprietara
Va multumesc
Soțul supraviețuitor are dreptul la o parte din moștenire, a cărei întindere este însă indisolubil legată de clasa de moștenitori legali cu care vine în concurs, astfel:
-în concurs cu descendenții defunctului (copiii), indiferent de numărul lor – soțul supraviețuitor va culege 1/4 din moștenire;
-în concurs cu ascendenții privilegiați, indiferent de numărul lor, care vin la moștenire împreună cu colateralii privilegiați, indiferent de numrul lor – soțul supraviețuitor este îndrituit la 1/3 din moștenire;
-în ipoteza în care soțul supraviețuitor vine în concurs numai cu ascendenții privilegiați sau numai cu colateralii privilegiați, în ambele cazuri, indiferent de numărul lor, el culege 1/2 din moștenire;
-în concurs cu ascendenții ordinari (clasa a III-a) sau cu colateralii ordinari (clasa a IV-a), indiferent de numărul lor, în ambele cazuri, soțul supraviețuitor are dreptul la 3/4 din moștenire.
Desigur, luăm sub lupă jumătatea soțului decedat!
Mostenire apart.
dmhyou
daca un baiat si o fata cumpara un apartament
in cota parte, adica 50%baiatul si 50%fata......
peste 1 an se casatoresc(devin familie)
iar peste 4 ani fata ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori
getvoi
Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)