avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Am garantat un credit ipotecar cu imobilul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Am garantat un credit ipotecar cu imobilul meu, pentru ...

Buna ziua,
Am garantat un credit ipotecar cu imobilul meu, pentru o alta persoana . Imobilul a fost ulterior vandut la licitatie, iar un alt executor (altul decat cel care a finalizat vanzarea imobilului) la cererea adjudecatarului, a cerut in instanta incuviintarea executarii silite, a mea in calitate de debitor,in baza actului de adjudecare .Mi-au fost transmise toate actele,privind eliberarea imobilului, iar in urma unei discutii telefonice cu executorul respectiv, am convenit asupra datei ulterioare de predare a imobilului catre adjudecatar. La data stabilita s-a prezentat executorul si noul proprietar, iar dl . executor a intocmit un proces verbal de punere in posesie a noului proprietar. In PV-ul respectiv , intocmit in 2018, este mentionat ca executorul m-a somat verbal si ca m-am conformat somatiei de eliberare a imobilului.De asemeni paragraful privind cheltuielile de executare (art.670, alin 6 NCPC ...) a fost taiat cu o linie de dl. executor, si nu este mentionata nici o suma.
Dilema se naste dupa 2 ani si 5 luni , cand executorul imi pune sechestru pe 1 autoturism, pentru suma de 2600 lei, cheltuieli de executare, incuviintate de instanta in 2018.
Este legal si normal sa faca acest lucru dl. executor, avand in vedere faptul ca eu in dosarul respectiv am avut doar calitatea de GARANT IMOBILIAR, nicidecum debitor, girant sau orice altceva?
Cum pot anula acel pv de sechestru?Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
celeonora, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:02, 18 Mai 2021
trebuite sa contestati executarea.
PV de sechestru l-am primit in februarie.Mai sunt in termen pentru a face contestatie? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
celeonora, utilizator
pai da, ca faceti contestatie la titlu.
Dar de ce ati stat pana acum ?
Pana sa faceti contestatie, ar trebui sa mergeti la un avocat sa va vada actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. adjudecatar interpus. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Ce sanse sunt de admitere a unei contestatii la executare motivata pe faptul ca adjudecatarul a fost interpus al debitorului-girant? E vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)