avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna. Sotia mea vrea sa divorteze dupa 7 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna. Sotia mea vrea sa divorteze dupa 7 ani de relatie si 9 ...

Buna. Sotia mea vrea sa divorteze dupa 7 ani de relatie si 9 luni casnicie. Nu avem copil, si nici bunuri de impartit. Ea a bagat divortu in instanta fara ninci un motiv. Nici eu nu am primit un motiv pana acuma. Dar ea cere paratului sa suporte cheltuielile de judecata. Eu pretind ca nu vrea sa divortez. Intrebarea este daca am probe (foto, convorbiri) ca avea amant. Am sanse in instanta sa castig provesu in favoarea mea? (sa suporte ea cheltuielile) ? Multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
Sergiu. p, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sergiu. p , utilizator 09:04, 19 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să faceți o cerere reconvențională prin care să cereți dvs divorțul din culpa ei și să cereți cheltuieli de judecată.
Daca faceti cerere reconventionala, platiti si dvs taxa de timbru.
Scrieti in intampinare ca sunteti de acord cu divortul, numai ca nu sunteti de acord cu plata cheltuielilor cat culpa la divort ii apartine.

Si-a pus avocat ? Daca nu, cheltuiala e de 200 de lei, platiti fiecare cate 100 si divortati prin acord, sa nu mai scrie toate cele in hotarare.
Asteptati sa va vina acasa citatia si o sa vedeti atunci ce motive are si hotararti apoi ce faceti.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Da da are avocat si intampinare cere cheltuielile de judecata.

gi-jane2 a scris:

Daca faceti cerere reconventionala, platiti si dvs taxa de timbru.
Scrieti in intampinare ca sunteti de acord cu divortul, numai ca nu sunteti de acord cu plata cheltuielilor cat culpa la divort ii apartine.

Si-a pus avocat ? Daca nu, cheltuiala e de 200 de lei, platiti fiecare cate 100 si divortati prin acord, sa nu mai scrie toate cele in hotarare.
Asteptati sa va vina acasa citatia si o sa vedeti atunci ce motive are si hotararti apoi ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Părere despre cererea reconvențională ammazon ammazon Bună seara! Soția mea a demarat acțiunea de divorț în instanță. În comunicare se cere desfacerea căsătoriei și revenirea la numele inițial, și ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj la judecatorie geodoinel geodoinel buna ziua,am fost insurat iar dupa 7 luni de casnicie,fosta sotie s-a intors la vechile obiceiuri nu tocmai ortodoxe si am cazut de comun acord sa divortam,am ... (vezi toată discuția)