avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O colega vrea sa divorteze are un apartament cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O colega vrea sa divorteze are un apartament cumparat de ea inainte ...

O prietena vrea sa divorteze. Are un apartament cumparat de ea inainte de casatorie. Dupa 10 ani de casatorie sotul poate avea dreptul la acest apartament in timpul vietii sale sau va avea dreptul numai dupa moartea sa.
Este bun inainte de casatorie. Nu are copii.Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
GildaVacareanu, utilizator
Nu are drept la apartament. r avea un drept de creanat pt eventuale imbunatatiri,
Daca colega moare maine, da, sotul mosteneste o cota.
Este bun propri.sotul nu are niciun drept.eventual unul de creanță dacă a investit în apartament.daca divorțează numai are nici drept la moștenire.
In cazul colegei dvs., fiind bun propriu, soțul ar putea avea vreun drept pe apartament doar prin decesul soției; la divorț nu are niciun drept, doar poate unul de creanță prea ce a investit in acel apartament!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Apartament in rate Ofelia72 Ofelia72 Bună ziua. Va rog sa ma lămuriți in următoarea problema. Fiul meu a cumpărat un apartament, mai are rate la banca(5 ani) , iar acum urmează sa se ... (vezi toată discuția)